STÍLUS

Gördeszkapálya a pavilon tetején – újranyílt a FiDo skatepark


Régi-új helyet kapott vissza a közösség a VIII. kerületben.

Bár a parkot 2014-ben adták át a Fiumei út és a Dobozi utca találkozásánál, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend, a különleges magaslati gördeszkapálya sorsa csak mostanra rendeződött. A park pavilonjának tetejére épült pálya biztonsági felújításon esett át, megváltoztatták a lefolyó fedeleket, magasították a korlátokat, és a pálya két végét az ugrató elemeknél megemelték – elkerülendő a repülő deszkát, vagy deszkást.

-
Kép: Bartha Dorka/Énbudapestem

 

A megerősítés és a kerítés biztonságosabbá tétele után megtörtént a hivatalos megnyitó is – így újra mindenki számára nyitva a hely a tetőn, ami feltehetően Magyarország egyetlen ilyen pályája. Minden gördülni vágyót várnak – görkorival, rollerrel és deszkával –, csak bringával nem szabad felmenni. 

-
Kép: Bartha Dorka/Énbudapestem

Maximum 8 fő használhatja egyszerre a skate parkot, és mivel zárt pálya, a FiDO pavilon földszintjén lehet elkérni a kulcsot igazolvány ellenében. Fontos a biztonság miatt az életkori szabályozás is, 8-14 év között szülői felügyelettel, 14 éves kor felett írásos szülői engedéllyel, 18 évnél idősebbeknek pedig önállóan is lehet használni.