STÍLUS

Májusban lekerül az állványzat a Corvin Áruházról, és megvan a nyitás időpontja is


Több mint fél évszázad után újra láthatóvá válik a város első „plázájának” díszes homlokzata, ősszel pedig már vásárolni is tudunk itt.

Lassan, de biztosan előbukkan az állványok mögül a Corvin Áruház, ami hosszú évtizedekig egy bádogdoboz mögé volt zárva, ne szépítsük, rohadt. 

A palotaszerű, egykori díszes, neoklasszicista épületet – amely az ország első „plázája” volt 1926-ban – Reiss Zoltán tervezte, ám a második világháború alatt 1944-ben kiégett a tömb, és 1948-ban, az államosítás után már mint Budapest Nagyáruház nyitott ki.

A hatvanas években végül a Centrum lánc áruháza lett, és az alumíniumborítás is ekkoriban, 1968-ban került fel a tér felőli oldalára. Ezt 2021 tavaszán bontották le, majd állványzat mögé bújt újra az épület, azóta tart a felújítása.

A legfrissebb híreket a Józsefváros újság írta meg. A cikkből kiderült, hogy a felújítás indulásakor még úgy számoltak a befektetők, hogy 2019 végére, a Blaha Lujza térrel együtt megújul az áruház is. Végül a 2019-es önkormányzati választások után megindult a Blaha áttervezése, hogy egy valóban zöld és szerethető köztér legyen a város egyik legforgalmasabb csomópontja, így 2022 decemberére készült el a tér, de a homlokzatot ekkor még épületháló fedte. 

A boltok várhatóan 2023 nyár végén, ősz elején nyitnak majd meg az üzletházban. A homlokzatról május második felében kerül le az állványzat, amit várhatóan ünnepélyes esemény is jelez majd

- nyilatkozta a kerületi lapnak Balogh Olivér.