KÖZÉLET

Karácsony: A kormányzati elvonások veszélyeztetik a főváros működőképességét...


...és immár Budapest finanszírozza a kormányt. A főpolgármester az Amerikai Kereskedelmi Kamara rendezvényén beszélt.

Karácsony Gergely az AmCham Hungary keddi rendezvényén, budapesti székhelyű vállalatok vezetői előtt szólalt fel – számolt be Facebook-bejegyzésében a főpolgármester.

Mint írta, „rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedések kellenek, készül a budapesti túlélőprogram, amelynek részleteit hamarosan bemutatom és amelynek célja és értelme: meg kell óvnunk a várost és a budapestieket a válság és a kormányzati elvonások hatásaitól”.

„Túlélünk, ha beledöglünk is”

– emelte ki.

A rendezvényen a főpolgármester elmondta: Budapesten termelik meg az ország GDP-jének 38 százalékát, vagyis a főváros Magyarország gazdaságának motorja, ha ezt a motort nem táplálja üzemanyag – sőt, ha elveszik tőle –, ha ez a motor leáll, annak az egész ország látja kárát.

„Ezért is tarthatatlan és elfogadhatatlan, hogy a kormányzati elvonások immár a város működőképességét veszélyeztetik, hogy immár Budapest finanszírozza a kormányt, és nem fordítva. A Budapest-ellenes politikára Budapest-párti kiállással válaszolunk.”

Hozzátette: a városban működő gazdasági befektetőknek ugyanaz az érdekük, mint a budapestieknek: színvonalas, biztonságosan működő közszolgáltatások, élhető és sokszínű nagyváros. „Vagyis a szabad Budapest. Ez, vagyis Budapest sorsa most azon múlik, hogy mi, budapestiek kiállunk-e a városunkért.”

(Kiemelt kép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség)