FRISS

Szenzáció: Drótkötélen sétált a Duna felett Ifj. Simet László


Nem mindennapi attrakciónak lehettek szemtanúi a Belgrád-, és a Raoul Wallenberg rakparton tartózkodók szombat délután. Egy artista, Budapest történetében először, átsétált a Duna felett kifeszített drótkötélen a folyó egyik partjáról a másikra.

A világszínvonalú produkciót Ifj. Simet László Hortobágyi Károly-díjas, érdemes művész
hajtotta végre szombat délután. Cirkusztörténelmi mutatványával a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiához és Budapest egyesítésének 150. évfordulójához csatlakozott.

Az artista a budai Raoul Wallenberg rakpartot és a pesti Belgrád rakpartot összekötő, Duna fölött kifeszített, 22 milliméter vastagságú drótkötélen, 300 métert tett meg 30 méteres magasságban Budáról Pestre. Az esemény öt órakor kezdődött és mintegy negyven percen át tartott.


Megtelt a pesti és budai rakpart is, valamint az Erzsébet- és Szabadsághíd is nézőkkel, de akik nem tudták élőben nézni az eseményt, azok élő közvetítésben élhették át, milyen a Duna felett átsétálni, az artistaművészre és az egyensúlyozó rúdra kamerákat rögzítettek, a levegőben drónok, a rakpartokon és a dunai uszályokon pedig kamerák rögzítették az exkluzív eseményt.

@enbudapestem SZENZÁCIÓ  A Duna történetében először egy artista drótkötélen egyensúlyozva sétált át a folyó egyik partjáról a másikra szombaton. #Budapest #duna #danube #bp150 #kötéltáncos #artista #magyarnagycirkusz #fyp #foryou #magyartiktok #enbudapestem #enbudapestemhu ♬ Dangerous BGM - TAKE