FRISS

Ilyet még tuti nem láttál: a Katona színészei a Ferenciek tere aluljáróban tartanak előadást


Most, hogy újranyitott a Ferenciek tere metrómegálló, színészek és képzőművészek tartanak különleges performanszt vasárnap.

A Katona és a Budapesti Közlekedési Központ a föld alá viszi a színházkedvelőket, pontosabban a Ferenciek tere metrómegállóba.
 
Összművészeti esemény készül, ahol a színészek mellett képzőművészek veszik birtokba a Ferenciek tere aluljáró különböző tereit.
 
A 30 perces performansz célja, hogy különböző művészeti ágak művészei gondolkodjanak és dolgozzanak a metró különböző tereiben, teremtsék meg a metró emblematikus és titokzatos figuráinak az élettereit és karaktereit, az utazóközönség mindennapos helyzeteit állítsák szürreális megvilágításba, hogy a közönség előtt megszülessen a metró világa.
 
Mindezt zene, mozgás, videó és tárgy installációk segítségével. A metró aluljáró egy napra posztapokaliptikus neoantik játszótérré alakul át.
 
A Katona József Színház színészeit, a Katona Klub és Táp Színház fiataljait Vajdai Vilmos rendezi. Az előadás időpontja: március 12., 17 óra
Helyszín: Ferenciek tere aluljáró.
 
Az előadás megtekintése ingyenes, regisztrációt nem igényel.
 
Játsszák: Jakab Balázs e.h., Jordán Adél, Kanyó Kata e.h., Mentes Júlia, Pásztor Dániel e.h., Rezes Judit, Tasnádi Bence, Vizi Dávid és a Katona Klub és a TÁP Színház fiataljai, a BKK munkatársai: Karácsonyi Klaudia, Pete Judit, Kánnai Csaba, Hornyikné L. Piroska, Fucskó György, Fucskó Györgyné.
 
A Facebook eseményt ide kattintva találod.
 
(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)