STÍLUS

Pályázz, és töltsd meg a várost az ötleteiddel – újra itt a Budapest Tuning


Van egy ötleted, hogy Budapest mitől lenne még jobb, élhetőbb? Már a megvalósításán dolgozol, de jól jönne a segítség? Indul a Budapest Tuning!

A tavalyi elképesztő év volt a Budapest Tuning életében: a megvalósult városi ötletek között volt rakparti hesszelés, utcai, szomszédsági és piaci koncertek, graffiti jam és előadások, kiállítások és görkoris diszkó is.

Ha inspirálódnál: 2022 nyertes ötleteit és megvalósult projektjeit ITT találod.

Fotó: Bartha Dorka/Énbudapestem

De hogy az idei, 2023-as év túlszárnyalja-e a tavalyit, az csak a városlakókon – rajtatok – múlik. Hiszen ki tudná a legjobban megfogalmazni, mi hiányzik egy-egy közösségnek, ha nem a tagjai, vagy kik tudnának feldobni egy környéket, ha nem azok, akik ott laknak, naponta arra járnak?

Fotó: Budapest Brand

A projektek megvalósítására most is két kategóriát hozott létre az ötletpályázat kiírója, a Budapest Brand:

pár napos szabadtéri, kulturális-közösségi programok tervezésére a maximális összeg projektenként bruttó 3 millió forint, a nagyobb léptékű, közösségi aktivitás szervezését is magában foglaló, rendhagyó városélményt nyújtó, a város tereit közvetlenül formáló projektekre pedig bruttó 10 millió forintot adnak.

Az érdeklődőket a www.budapesttuning.hu weboldalon digitális tudástár, nyomtatványok mintái, szakemberek tippjei és javaslatai is várják a költségtervezéstől a közterületfoglalásig, de a kommunkációban is segítséget kapnak.

Fotó: Bartha Dorka/Énbudapestem

Kik és meddig jelentkezhetnek?

A kreatív és egyben megvalósítható ötleteket pályázat formájában 2023. április 3-ig várják a Budapest Tuning pályázati felületén, ahol egyénileg vagy csapatban, de akár lakóközösséggel együtt is lehet pályázni, a szervezők civil szervezetek, egyesületek, városi kollektívák, fesztiválszervezők, kis- és nagyvállalkozások jelentkezését is várják. A sikeres projektek 2023. június 1. és október 31. között valósulnak meg szerte Budapesten.