FRISS

Ultimátumot adtak a kormánynak a Radnóti tanárai is


A radnótis tanárok ezzel a tatai Eötvös József Gimnázium 32 tanárához csatlakoztak.

A tanárok nyilatkozatát szó szerint közöljük:

„Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium 39 tanára, a tantestület 45%-a csatlakozik a tatai Eötvös József Gimnázium felhívásához.

Kijelentjük, hogy nem vállalunk önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában. Sem az emelt szintű érettségi vizsgák javításában, sem a szóbeli bizottságok munkájában, sem a középszintű érettségi vizsgák elnökeként nem veszünk részt.

Tesszük ezt mindaddig, amíg a kormányzat a pedagógusok 9 pontos követelésével érdemben foglalkozni nem hajlandó.” – jelentették ki nyilatkozatban az iskola pedagógusai a Tanárok a Tanárokért nevű Facebook oldalon, amit a Telex vett észre elsőként.

A radnótis tanárok ezzel a tatai Eötvös József Gimnázium 32 tanárához csatlakoztak, akik még január 31-én jelentették be, hogy ha a Belügyminisztérium nem kezd érdemi egyeztetésbe a tanárok szakszervezeteivel, valamint civil szervezeteivel az oktatás helyzetéről, akkor idén nem fognak önkéntes feladatokat vállalni az emelt szintű érettséginél. Ehhez a kezdeményezéshez egyébként először az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium 26 pedagógusa csatlakozott."

Fotó: Facebook.com