FRISS

Jelentősen nőtt a szabad parkolóhelyek száma Őrmezőn


Jelentősen nőtt a szabad parkolóhelyek száma Őrmezőn, miután december 1-jétől parkolási zónába vonták a városrész jelentős részét - számolt be Hintsch György Újbuda alpolgármestere.

Az alpolgármester az eddigi kedvező tapasztalatok alapján a kis-őrmezői zónásítástól szintén a parkolási helyzet javulását várja. Annak érdekében, hogy a lakóknak legyen idejük kiváltani az engedélyeket és megszokni az új rendszert, február végéig türelmi időszak van érvényben.

Lindmayer Bence, az Újbuda Parkolásüzemeltető Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy december óta 1200 parkolási engedélyt váltottak ki Őrmezőn, több mint 80 százalékában elektronikus úton.

Az Őrmezőn szakaszosan zajló zónabővítés kapcsán az alpolgármester arról is tájékoztatott, hogy mivel olyan fővárosi zónában helyezkedik el, ahol korlátlan ideig lehet várakozni, a korábbi ígéreteknek megfelelően és a lakossági kérésekkel összhangban kezdeményezte a fővárosnál, hogy három órában maximalizálják a várakozás időtartamát azok számára, akik nem rendelkeznek éves parkolási engedéllyel.

(Fotó: Berecz Valter / Képszerkesztőség)