STÍLUS

Érdeklik az erőművek és a fűtőművek? Hamarosan megnézheti őket!


Október 7-én megkezdődött a regisztráció az Erőművek Éjszakája programjaira.

Ahogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal írja, az érdeklődőket 2024. október 25-én, országszerte mintegy 70 érdekes és izgalmas helyszínen várják,

  • ahol betekinthetnek az erőművekben és a fűtőművekben zajló munka kulisszatitkaiba,
  • megismerhetik a bonyolult energiatermelő berendezések működését,
  • megtudhatják, hogy a megtermelt villamos- és hőenergia hogyan jut el a felhasználókhoz,

és azt is, hogy

  • miként takarékoskodhatnak az energiával.

Az Erőművek Éjszakájával párhuzamosan rendezik a Távhőszolgáltatás Napját, úgyhogy sok távhős helyszínük meglepetésprogramokkal is várja a látogatókat. Az erőművek és a távfűtőművek mellett idén ismét megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók telephelyei is, ahol bepillanthatunk egy vízmű vagy egy víztározó működésébe.

A helyszínek között lesznek hulladékfeldolgozással foglakozó üzemek is, ahol kiderül, hogy hogyan lesz a hulladékból újra felhasználható vagy energetikailag újra hasznosítható alapanyag, és arra is fény derül, hogy miért fontos a hulladékok otthoni szelektálása.

Az érdeklődők az alábbi honlapon kattintsanak a „Jelentkezés” gombra, utána válasszák ki a látogatás helyszínét. Utána meg kell adni az adatokat, végül a „Jelentkezés megerősítése” gombra kattintva biztosíthatja a helyét.

A jelentkezés csak akkor érvényes, ha érkezik megadott mailcímre egy „Jelentkezés összefoglaló” tárgyú levél. A „Jelentkezés összefoglaló” e-mailt érdemes kinyomtatni, és a legjobb, ha a látogatásra is mindenki magával viszi.

A budapesti helyszínek között találjuk a Rákoskeresztúri Fűtőművet is, amelyet a BKM Nonprofit Zrt. FŐTÁV Távhőszolgáltatási divíziója üzemeltet. 

Kiemelt kép: Rákoskeresztúri Fűtőmű; Kép: eromuvekejszakaja.hu