STÍLUS

Közösségi költségvetés: Ma még lehet szavazni!


Összesen 1 milliárd forintról van szó.

Budapesten is hagyománnyá vált  a közösségi költségvetés,  a fővárosi önkormányzat évi 1 milliárd forintos keretből valósítja meg a lakosok ötletei közül a legnépszerűbbeket. Pontosabban azokat, amelyekre a legtöbben szavaznak. Minden 14. életévét betöltött, Budapesten élő, dolgozó vagy tanuló magánszemély szavazhat (tehát nem csak azok, akik Budapesten élnek, hanem azok is, akiknek itt van a munkahelye vagy az iskolája), szavazni

az otlet.budapest.hu oldalon,

a kijelölt Fővárosi Szabó Ervin könyvtárakban és a Főpolgármesteri Hivatal Központi Ügyfélszolgálati Irodájában lehet.

 

Szavazatot öt kategóriában lehet leadni: Helyi kis ötletek; Helyi nagy ötletek; Zöld Budapest; Esélyteremtő Budapest; Nyitott Budapest.

Figyelem!

Szavazni még ma lehet, az eredményhirdetés október 11-én, 17 órakor lesz a Városháza pop-up Parkban.

A Zöld Budapest, Esélyteremtő Budapest és Nyitott Budapest kategóriákban kategóriánként 120 millió forint áll rendelkezésre, ami kategóriánként 1-2 ötlet megvalósítására elég. A Helyi nagy ötleteknél 240 millió forint a keret, ami 2-4 nyertes ötletet fedez, a Helyi kis ötletek kategóriában pedig 400 millió forint a keretösszeg, ez 8-12 nyertes ötletet jelent. 

 közel 700 beérkezett ötletből egy szakmai előszűrést követően 175 ötlet került az aktuális listára.

A megvalósítást az ötlet részletes megtervezése előzi meg, a szavazólapon szereplő ötletleírás alapján. Az előkészítés során az önkormányzat konzultációs céllal felveszi a kapcsolatot az ötletgazdákkal. Az önkormányzat célja, hogy a nyertes ötletek úgy valósuljanak meg, hogy azok a lehető legtöbb helyi vagy budapesti érintett számára előnyösek, hasznosak, szerethetők legyenek, ennek érdekében – értelemszerűen – szervezhet olyan találkozókat, workshopokat, ahol az érintettek beleszólhatnak a tervezés folyamatába.

(Kiemelt kép: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség)