KULTÚRA

Októberig várnak a nosztalgiajáratok Budapesten


Kabrió Ikarusszal, retró trolibusszal és favázas villamosokkal is találkozhatnak a nosztalgiajáratok szerelmesei egészen szeptember végéig. 

Az ÉnBudapestem is számos alkalommal beszámolt már róla, hogy májustól októberig minden hétvégén hangulatos nosztalgiajáratok közlekednek Budapesten a BKK jóvoltából. A historikus járművek közlekedése ma már Budapest elmaradhatatlan jelképe, nemzetközileg is ismert szabadidős program, aminek idén még nincs vége.

„A meteorológiai ősz már megérkezett, de az időjárásban nincs sok változás. Így nosztalgiajárműveinknek még eszük ágában sincs pihenőre vonulni” – olvasható a BKK friss Facebook-posztjában.

Hozzáteszik, éppen ezért egész szeptemberben változatos járműkínálattal várják az érdeklődőket: mások mellett kabrió Ikarusszal, retró trolibusszal, favázas nosztalgiavillamosokkal, de a Bengáli villamos is tesz még pár kört, mielőtt téli álomra vonul.

A most következő szeptember 7-8-i hétvégén az alábbi járművekre tudsz nosztalgiajegyet váltani:

Szombaton 

  • Ikarus 630-as kabrió Ikarus autóbusz közlekedik az N109-en, 
  • és 611-es favázas nosztalgiavillamos az N2 vonalán.

Vasárnap 

  • 1820-as S típusú nosztalgiavillamost és EP 5884-es villamos pótkocsit próbálhatsz ki az N18-on, 
  • hármas csatolt UV szerelvényt az R43-on,
  • és L típusú 436-os nosztalgiavillamost az N2-esen.

Árak

A nosztalgia-vonaljegy 500 forintba, míg a nosztalgia-napijegy 2000 forintba kerül. A nosztalgiajáratok gyermekek számára 14 éves korig díjmentesen vehetők igénybe, az iskolásoktól a személyzet magyar diákigazolvány bemutatását fogja kérni.

A jegyek megvásárolhatók a BudapestGO alkalmazásban, továbbá bármelyik BKK ügyfélközpontban, pénztárban, illetve a nosztalgiajáratok személyzeténél.