KULTÚRA

Hamarosan kezdődik a 4. Ikarus MiniFeszt


Annyiba kerül a belépő, ahány éves a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. Augusztus 23. és 25. között összesen harminc busz várja a látogatókat az Északi Járműjavítóban.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum idén negyedik alkalommal rendezi meg az 𝐈𝐤𝐚𝐫𝐮𝐬 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐅𝐞𝐬𝐳𝐭𝐞𝐭 az Északi Járműjavító területén!
A háromnapos program – 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐳𝐭𝐮𝐬 𝟐𝟑–𝟐𝟓-𝐞 𝐤𝐨̈𝐳𝐨̈𝐭𝐭 – az Ikarus örökségét kívánja minél szélesebb spektrumon felölelni és bemutatni a Múzeum gyűjteményébe tartozó autóbuszokkal, műtárgyakkal, illetve vendégjárművekkel, amelyek méltán képviselik a máig világszínvonalon elismert márka példátlan történetét, valamint az Ikarus aranykorának közforgalmát leginkább meghatározó autóbusztípusokat.
A 4. Ikarus MiniFeszt – talán elsőként – bemutatja az Ikarus gyár sorozatban gyártott autóbuszait, valamint megjelenik a gyár elődeiként emlegetett két típus is.
Harminc ikonikus autóbusz mellett „Tárgyak az Ikarus világából" címmel mutatjuk be a Múzeum rég nem látott műtárgyait. Ezeken keresztül bepillantást nyerhetnek a látogatók a városi közlekedési utak, pályák, magas építmények, közlekedési eszközök és egyéb tárgyak, illetve a géperejű, pályához nem kötött közlekedési eszközök és egyéb tárgyak gyűjteményében őrzött egyediségek világába.
Az idén 125 éves Közlekedési Múzeum ünnepségsorozata részeként a hétvégén rendkívül kedvezményes - 𝟏𝟐𝟓 𝐟𝐨𝐫𝐢𝐧𝐭𝐨𝐬 - áron látogatható a fesztivál, illetve a Dízelcsarnok kiállítóterében helyet kapó „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben" című időszaki tárlat is.
▪️ Nyitva tartás mindhárom napon: 10:00 - 17:00
▪️ Jegyek: https://jegy.kozlekedesimuzeum.hu/
▪️ Helyszín: Északi Járműjavító (1101 Budapest, Kőbányai út 24-28.)

Borítókép: Ikarus 30 Kép: BKV Archívum