STÍLUS

Másfél hektárnyi területen pusztított a tűz a III. kerületben


Vasárnap délután kigyulladt az aljnövényzet az óbudai Táborhegyi parkban. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és órákon át oltották a tüzet.

Augusztus 4-én, délután négy órakor lakossági bejelentésre vonultak a tűzoltók az óbudai Táborhegyi parkba, ahol lángolt az aljnövényzet. A füstöt az Árpád hídról is lehetett látni.

A Bécsi úton lakom, ide is érezni a füstszagot. Olyan, mintha valaki kályhában, fával tüzelne”

– írta egy kommentelő, és állítólag egész Óbuda fölött füstszag terjengett.

„Nálunk a Remete-hegyen se a házban, se kint nem lehet tiszta levegőt venni olyan füst van és száll a pernye mindenre. Itt vannak a sarkon a tűzoltók, mentők…” – jegyezte meg egy másik hozzászóló.

 

A Katasztrófavédelem 16.42 órakor kelt bejegyzésében arról írt, hogy a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók jelentős erőkkel érkeztek a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a munkálatokat. Mindezt egy órával később azzal egészítették ki, hogy zuglói önkéntesekkel is kiegészülve

puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését a III. kerületben, ahol mintegy másfél hektárnyi területen égett az aljnövényzet, valamint a bokrok és a fák lombkoronái. 

„Az egységek folytatják munkálatokat, amelyeket a terepviszonyok is nehezítenek” – írták, de a 19.16 órakor megjelent bejegyzésükben már arról számolhattak be, hogy megfékezték a lángokat, és az izzó, parázsló részek megszüntetésén dolgoznak.

táborhegy
Kép: Óbuda/III.kerület/Facebook

Közvetlenül a bejelentés után III. kerület/ Óbuda facebook-csoport oldalára olyan képek kerültek ki, amelyek az oltás után készültek. Az egyik felvételen jól látszik, hogy az egyik fa ágán egy csomó elégett gyufaszál van.

Erről hivatalos közlemény nem jelent meg, ám a fotó ebből sokan úgy vélték, hogy gyújtogatás történhetett.

(Kiemelt kép: Óbuda/III.kerület/Facebook)