KULTÚRA

Kertmozi, pezsgőzés, kalligráfia - mutatjuk a hétvégi programokat


Beköszöntött a nyár utolsó hónapja, programokból augusztusban sem lesz hiány. Rögtön az első hétvégén mozizhatunk kertek alatt, fesztiválozhatunk a rakparton, de szombaton a Törley-manufaktúrában pezsgőzhetünk, vasárnap pedig Kalligráfia pikniken vehetünk részt a Városligetben.

Kertmozik

Városháza Park Mozi

A Városháza nemrégiben átadott Pop Up parkjában július végéig filmek várják esténként az érdeklődőket. A vetítésekre 2900 forintba kerül egy jegy.

  • Augusztus 2. péntek - Kék pelikán
  • Augusztus 3. szombat – Deadpool és Rozsomák
  • Augusztus 4. vasárnap – Deadpool és Rozsomák
2024.06.28.
Kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség

 

Hunyadi téri kertmozi

A VI. kerület szívében, a Hunyadi téren június 29. és augusztus 17. között vetítenek kasszasiker filmeket, melyekre a belépő 2900 forint.

  • Augusztus 3. szombat – Cigányok ideje
  • Augusztus 10. szombat – Ének az esőben
  • Augusztus 17. szombat – Csillag születik

Viadukt Fesztivál

Idén nyáron ismét szabad a pesti alsó rakpart a Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán. A Jane Haining rakparton autós forgalom helyett a Viadukt Fesztiválon vehetnek részt az érdeklődők.

Augusztus 2., péntek:
A Viadukt Bár teraszán a patent zenékről Dobak Robert, Vilmos Vagyocki Electric Boutiqe, Lost in detalis és Monoclick gondoskodnak majd.

Augusztus 3., szombat:
9-től 10 óráig ismét együtt jógázhattok a "Flow to the People" csapatával egy hangulatos napindító jógaóra keretében.

2024.07.21.
Kép: Barta Bálint/Képszerkesztőség

 

Újra interaktív várostervezés lesz a fenntartható közlekedésért Dr. Csonka Bálint és Dr. Földes Dávid közlekedésmérnökök vezetésével. Ezúttal újabb budapesti területeket tervezhettek át szakértő segítséggel, miközben mindent megtudhattok a fenntartható közlekedés alapjairól.

Az estét a Nada Night csapata vezeti le. 14 órakor Suhovval indul a zenei program.

A legendás, idén 33 éves Korai Öröm tagjaiból álló formáció a 90-es évek pszichedelikus folyamatzenéjét keveri napjaink veretős tánczenéjével, élőben. Hangszerek és elektronika, etno és techno, mélység és magasság.

Utána a szintén Korai Öröm tag Kibu, civil nevén Borosi Gábor szólóprojektje debütál, még több dallammal, és még több savval.

Augusztus 4., vasárnap:
Reggel 9-től egy órán át a "Flow to the People" csapata ismét egy lelazító, napindító jógaórával vár.

16 órától érkezik a Full Moon társulata, hogy elvarázsoljon titeket a legszebb dunaparti naplementében.
Swain oldalán ezúttal Oliver SCH és Berko lesz, akik különleges és egyedi energiájú szettjeikkel színesítik az estét.

Budafoki Pincejárat

A Törley Látogatóközpont területén levő hangulatos parkot szombat délután kinyitják a közönség előtt, ahol hatalmas füves terület, asztalok székek, és hűsítő finomságokat kínáló bár is várja a vendégeket.

Ezen alkalmakkor a múzeum is ingyenesen látogatható, a remek italok kortyolgatása, és a baráti beszélgetések között a Törley Pincészet és a Törley család történetével is megismerkedhetsz.

17 órától egészen 21 óráig a KőKóla Zenekar szórakoztatja a vendégeket.

Az eseményben azt írják: a gasztrokínálatról a rendezvény ideje alatt a Kávébab Kávézó gondoskodik. Ínycsiklandó sajt-sonka sétáló boxokkal, sós és édes aprósüteményekkel, frissítő üdítővel, limonádéval és kávéval járulnak hozza az este jó hangulatához.

Belépés a rendezvényre és a múzeumba ingyenes.

Csillagvirág Kiállítás - Tárlatvezetés és Csillagászati Előadás

Péntek este 18 órától a Svábhegyi Csillagvizsgáló jóvoltából csatlakozhatsz egy lenyűgöző csillagászati utazásra, melynek során a világegyetem legfényesebb lakóinak születéséről, életéről és elmúlásáról szóló történetek elevenednek meg. Mélyebben megismerheted, hogyan formálódnak, fejlődnek és tűnnek el a csillagok az univerzumban, valamint milyen szerepet játszanak a kozmosz örök körforgásában.
19 órától csillagászati előadás - Bogdán Julianna Tárlatvezetése a Csillagvirág Kiállításról
A részvétel ingyenes.

Zenélő Budapest

A Zenélő Budapest programsorozat keretében hétről hétre ingyenes koncertek lesznek egészen augusztus végéig a Budavári Palotanegyed három ikonikus helyszínen: a Savoyai teraszon, a Csikós udvarban és a Várkert Bazár Gloriettjében.

Várkert
Kép: Budavári Önkormányzat

 

Augusztus 3. szombat, Csikós udvar:
17.00, 17.30: Capriccio vonósnégyes szaxofon szólistával

Augusztus 4. vasárnap, Csikós udvar:
17.00, 17.30: Capriccio vonósnégyes szaxofon szólistával

Kalligráfia piknik

Augusztus 4. vasárnap - 14.00-17:30

Idén egy év pihenő után ismét megrendezik a Kalligráfia pikniket a Városligetben. A szervezők készülnek izgalmas és kreatív kalligráfia feladatokkal, kvízzel és értékes ajándékokkal. A kreatív alkotás mellett természetesen helye lesz a beszélgetéseknek és a közösségnek is.

Dobkészítő tanfolyam

Kétnapos dobkészítő workshopra invitálnak a 11. kerületbe, ahol nem csak elkészíthetitek a saját hangszereiteket, hanem közösen fel is avathatjátok majd a dobokat.
A szombati napon a dobbőr felfeszítésével és a markolatok elkészítésével fog telni.
Vasárnap díszíthetitek a dobokat, elkészíthetitek a dobverőket, majd felavathatjátok őket.