KÖZÉLET

Karácsony Gergely és Magyar Péter még a nyáron folytatja az egyeztetést


A 2024-es választások óta először találkozott egymással Budapest főpolgármestere és a Tisza Párt elnöke.

Mint ismert, Karácsony Gergely nyerte a 2024-es főpolgármester-választást, a főpolgármester mögött azonban nem áll többség: a Momentum ki-, a Tisza Párt, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület pedig bekerült a Fővárosi Közgyűlésbe.

A főpolgármester és a Tisza Párt együttműködésének kérdése már korábban felmerült, vélhetően többek között erről tárgyalt ma Karácsony Gergely és Magyar Péter – hogy milyen út vezetett a találkozóig a választási eredmények óta,itt írtunk részletesen.

A Tisza Párt elnöke csütörtök kora délután posztolt közösségi oldalára egy rövid bejegyzést, amelyben annyit írt: „A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral. A TISZA Párt nevében a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszem a kapcsolatot”.

Magyar hozzátette, hogy a főpolgármesterrel még a nyáron folytatják az egyeztetést.

A találkozóról a főpolgármester hivatala is beszámolt, azt írták: Karácsony Gergely megkezdte a tárgyalásokat a Fővárosi Közgyűlésbe bekerült pártok vezetőivel.

„A főpolgármester elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével egyeztetett a közgyűlésben tervezett munkáról. Az egyeztetések folytatódnak. Azok eredményéről a megbeszélések lezárta után ad a Városháza tájékoztatást” – fogalmaztak a közleményben.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)