VÁLASZTÁS 2024

Magyar Péter: Ha beengeded Orbánt a házadba, a lányára íratja a fürdőszobádat...


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

...a spájzban a befőttek pedig elveszítik befőtt-jellegüket. A Tisza Párt első embere szombaton nagy tömeg előtt állt elő ígéretekkel a választások előtti utolsó tüntetésén, a Hősök terén.

„A rossz és korrupt politikusokat azok az állampolgárok választják meg, akik nem mennek el szavazni. Holnap mindenkinek szánnia kell egy órát a hazájára”

– mondta Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője az MTI szerint a párt szombati kampányzáró nagygyűlésén Budapesten, a Hősök terén. Arról az állami hírügynökség azonban már nem számolt be, hogy a tér megtelt demonstrálókkal.

„Fel kell állni a fotelből, felnézni az égre, nagyot sóhajtani és annyit mondani: most mi jövünk” – hangoztatta Magyar. Arra kérte a résztvevőket, hogy verjenek vissza minden befolyásolási kísérletet, ne fogadjanak el pecsét nélküli és előre kitöltött szavazólapot és szavazzanak meggyőződésük szerint, a szavazófülke magányában mindenki egyedül lesz.

Rendőrsapkával
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

„Ne féljetek!” – szólt a már jól ismert szlogen. „Az ország visszaszerzése nem rövidtávfutás lesz, hanem "egy maratonba oltott gátfutás", de higgyetek abban, hogy közösen megcsináljuk” – mondta.

„A Tisza Párt a béke pártja, vagyis aki a Tisza Pártra szavaz, az a békére szavaz. Magyarországon nincs olyan józan ember aki háborút akar, ellentétben a Fidesszel, amely afrikai háborús övezetbe küldene magyar katonákat.”

Arról is beszélt, hogy azért gyűltek össze a Hősök terén, hogy fejet hajtsanak az ősök emléke előtt, és ígéretet tegyenek nekik arra, hogy újjáépítik Magyarországot. Egyben a tér a korinthoszi oszloppal és a tetején a Szent Koronát tartó angyallal a jelképe annak, hogy itt a helyünk, Európa szívében. Majd felszólította a tömeget, hogy a hét vezér szobra előtt kössenek szövetséget, hogy hazánkat egy békésebb, boldogabb jövőbe vezetik és megakadályozzák, hogy gyermekeink háborús rettegésben éljenek.

Kivetítőn
Kép: Merész Márton/Énbudapestem
Tömeg
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 



Szerinte Orbán Viktor a fizikai biztonság elveszítésének rémképével rettegésben tartja a saját népét, ami arra is jó, hogy az emberek ne lássák meg, hogy kifosztják őket. „Azokkal működik együtt, akik 40 éven át gyarmati sorban tartottak minket és megint kivezetne minket Európából.” Ebben a helyzetben az a cél, hogy megszüntessék a Fidesz egyeduralmát, visszavezessék Magyarországot az európai útra és egy igazságosabb kormányzati rendszert teremtsenek. Ezután felsorolta, hogy

a Tisza Párt hatalomra kerülése esetén bevezetné az eurót, csatlakozna az Európai Ügyészséghez, hazahozná az uniós ezermilliárdokat, minimálnyugdíjat vezetne be, bérlakásépítési programot indítana és leállítaná az ázsiai vendégmunkások betelepítését, agrárreformot hajtana végre és olyan országot építene, ahol az emberek mondják meg, hogy ki legyen a köztársasági elnök.

„Nem bízhatjuk továbbra is egy bűnszervezetre az ország vezetését, elég volt abból, hogy a magyar költségvetés és gazdaságpolitika egy kaparós sorsjegy színvonalú tákolmány, vagy bejön, vagy nem.” A Tisza vezetője szerint ha Orbánt beengeded vendégségbe a házadba, folyton szemmel kéne tartanod, mert a lánya nevére íratná a fürdőszobádat, és a spájzban a befőttek elvesztenék befőtt-jellegüket.

Magyar
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Bujdosó Andrea Anna, a Tisza Párt európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a nagygyűlésen változást sürgetett, mert szerinte Magyarországon ma nőnek lenni hátrányt jelent, mert őket nagyobb arányban érinti a szegénység, döntési lehetőségeik korlátozottak, a politikai döntésekből pedig teljesen kiszorultak. „A Tisza Párt igazságos, értékalapú társadalomban hisz, ahol mindenkit ugyanolyan megbecsülés övez és ahol mindenki értékesnek érezheti magát” – fogalmazott Bujdosó.

Tarr Zoltán, aki szintén a párt jelöltjeként indul az EP-választáson, úgy vélekedett, hogy a Tisza Párt országjárása az előző hetekben örömöt és felszabadultságot hozott a feszültséggel, a szomorúsággal szemben, hiszen a „tiszások közössége” fontosnak tartja a párbeszédet és nem rekeszti ki azokat, akik mást gondolnak.

A demonstrációt kísérő műsorban mások színpadra állt Nagy Ervin, Jordán Tamás, Bálint András, Thuróczy Szabolcs színművész, Rost Andrea operaénekes és Csézy.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)