VÁLASZTÁS 2024

Karácsony: Sajnálom azokat a szavazókat, akiket Vitézy elárult


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

Szalvétán fogja megjósolni a vasárnapi eredményeket a főpolgármester, ez legutóbb bejött neki. Ha nyer, nem tenné meg helyettesének Vitézy Dávidot.

„Az esélyeimet nem befolyásolja Szentkirályi Alexandra visszalépése. Örülök, hogy elvált egymástól az ocsú és a búza, és sajnálom azokat a szavazókat, akiket Vitézy Dávid elárult” – mondta Karácsony Gergely pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján. A főpolgármester a 2019-es választás napján délben egy pizzériában egy szalvétára írta fel az általa várt eredményt, ami beigazolódott. „Ezen a héten is ezt fogom tenni, és ezúttal is igazam lesz” – tette hozzá.

Karácsony
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Karácsonyt szembesítették, hogy Szentkirályi és Vitézy Dávid támogatottsága együttvéve meghaladja az övét. Erre azt válaszolta, hogy a politika nem matematika kérdése, a választók pedig nem birkák. Nem hisz a fegyelmezett átszavazásban, de abban igen, hogy a visszalépés mozgósíthatja az ellenzéki szavazókat. „Néhány perce kaptam egy sms-t egy barátomtól, hogy a 85 éves szülei, akik Budapestre vannak bejelentve, 700 kilométerről elindultak Budapestre, hogy leadják a szavazatukat” – mondta.

A főpolgármester emlékeztetett arra, hogy Vitézynek nem volt ellenvetése az elmúlt harminc év legkorruptabb közbeszerzésével, a Déli Körvasúttal szemben. Programjában pedig 900 milliárd forinttal becsülte túl a főváros költségvetését, és aki 900 milliárd forintot téved, az más hibára is képes – mondta Karácsony, ezért nem is adna neki szerepet a következő ciklus városvezetésében.

Karácsony szerint Magyar Péter a Fidesz médiahekkjének nevezte Vitézy jelölését, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig Karácsonyt támogatja a főpolgármester-választáson.