VÁLASZTÁS

Vitézy: Nem egyeztettem Schmidt Máriával


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

A Partizán vendége volt Vitézy Dávid, aki azt is elmondta, nem volt a Karmelitában, nem egyeztetett a kormánnyal a főpolgármester-jelöltségéről.

„Gyurcsány emberei, például Draskovics Tibor mennek a Városházáról, és Orbán emberei, például Papcsák Ferenc sem fognak jönni” – mondta a Partizánnak Vitézy Dávid. Megerősítette korábbi elképzelését, miszerint győzelme esetén sem fideszes, sem DK-s főpolgármester-helyettese nem lenne, és nem kötne koalíciót a két párt közül egyikkel sem.

Vitézy úgy látja, a Partizán egy héttel ezelőtti, Karácsony Gergellyel vívott vitája változtatta meg a kormány hozzáállását, mert úgy látta, a vita után elindult felfelé a népszerűsége.

Gulyás Márton kérdésére elmondta: nem volt a Karmelitában, nem egyeztetett a kormánnyal a főpolgármester-jelöltségéről. Szentkirályi Alexandrával több mint két éve nem beszélt, illetve Ungár Péter és az LMP nem lobbiztak a kormánynál Szentkirályi Alexandra visszalépéséért.

A választás után teljes elszámolást ígért a kampányfinanszírozásról, de annyit már pénteken elárult, hogy az Ungár-féle 220-250 millió forint támogatás körülbelül a 80 százalékát adja a forrásainak. Schmidt Máriával édesapja temetésén futott össze, de politikai témában nem egyeztettek.

-
Kép: Partizán/Partizán

 

A kormány elképzelése a fővárosról és Vitézy programja több ponton nagyban különbözik. Vitézy szerint a repülőtér kötöttpályás kiszolgálása olyan ügy, amiben együtt tudna működni a kormánnyal, és abban bízik, hogy a Rákosrendezőre tervezett épületkomplexummal kapcsolatban is jobb belátásra bírhatja a kormánytagokat. Támogatja a Budapest Mobilitási Tervet, ami a kerékpározást helyezi előtérbe az autózás helyett. Újratervezné az Üllői úti és a Váci úti kerékpársávokat, de nem szüntetné meg, hanem a karók helyett kiemelt szegélyeket tenne le, zártabb kialakításúvá tenné. A Lánchíd jelenlegi forgalmi kialakításával egyetért, sőt, Gulyásnak azt mondta, azt az ő ötlete alapján valósította meg Karácsony. Folytonos sétányt alakítana ki a pesti Duna-parton, és azt mondta, ha ő lesz a főpolgármester, ki fog menni a Pride-ra.

 

 

Kiemelt kép: Vitézy Dávid Facebook-oldala