KÖZÉLET

Emlékfát ültettek DJ Palotainak a Gellérthegyen


Ma délelőtt családja és barátai rendhagyó faültetést és táblaavatást rendeztek Palotai Zsoltnak, délután pedig mindenkit zenés megemlékezésre várnak.

Idén május 28-án lenne 63 éves a tavaly novemberben elhunyt Palotai Zsolt. Születésnapja alkalmából rendhagyó megemlékezést szervezett családja és barátai a Gellért-hegy oldalában kedd délelőtt, ahol Zsolt emlékére fát ültettek, és felavatásra került az alkalomra készült, egyedi emléktábla.

A család délután 17 órától várja mindazokat, akik le szeretnék róni kegyeletüket a magyarországi zenei kultúra emblematikus figurája előtt egy laza zenés-piknik keretein belül. Mint az eseményben írják: Ételt és italt, pokrócot, kutyát és tollasszettet lehet vinni, de felhívják mindenki figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a környezetre.

Dj
Kép: Merész Márton/Énbudapestem
 

Palotai Zsolt tavaly november 19-én, hatvankét éves korában hunyt el szívrohamban.

Dj
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Dj Palotai az egyik legismertebb magyar underground DJ volt, akinek a neve összefonódott a Tilos Rádióval is. Palotaira az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik legfontosabb meghonosítójaként tekintettek, a kilencvenes évek elejétől a magyar zenei élet fontos alakja volt. A rendszerváltás időszakában a Tilos az Á Klub művészeti vezetője, majd a Tilos Rádió zenei főszerkesztője volt.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)