STÍLUS

Kutyások, futók és más szomjazók – nyitva vannak a városi kutak!


Minden szomjas budapesti legnagyobb szomorúsága, amikor a hideg miatt elzárják a közkutakat Budapesten. Most újra nyitva vannak.

Megnyitotta majdnem az összes városi kútját a FŐKERT az elmúlt hétvégén. Ez egyértelműen javítja az életminőségét azoknak a városlakóknak, akik eddig is fogyasztottak a rendkívül jó minőségű ivóvízből. Ritkán gondolunk bele, hogy mekkora luxusban élünk mi itt, hogy bármikor rendelkezésünkre áll gyakorlatilag korlátlan mennyiségű ivóvíz. Időnként nem baj, ha engedünk a szentimentalizmusnak és figyelmeztetjük magunkat, hogy a világ nagyobbik része nem olyan szerencsés, hogy akár házi kedvenceit is meg tudja itatni egy arra alkalmassá tett ivókútból, miközben a tikkasztó nagyvárosban sétál. Budapesten a turisták ezrei is naponta csodálkoznak rá, hogy milyen finom íze van a mindig hideg kútvíznek, az pedig tényleg egyedülálló, amilyen jól lefedik ezek a források a várost  gyakorlatilag pár percnyi gyaloglásra vannak egymástól, ha tudjuk, hogy hol kell őket keresni.

FŐKERT
Kép: FŐKERT

Jó hír, hogy Budapest ivókútjaira két applikáción, a BP Fatáron (ios vagy android) és a BudapestGO-n és egy honlapon belül is rá lehet keresni.

BP
Kép: BP Fatár/FŐKERT

Az ivóvízről és hogy milyen módon jut el az ivókutakhoz, illetve hogyan tárolnak elképesztő mennyiséget belőle, itt írtunk. A Fővárosi Vízművek kőbányai víztárolójában hallottakkal így bővítettük ismereteinket. A hamarosan beköszönő hőségre – részben víz felhasználásával – így reagált tavaly a főváros.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)