KÖZÉLET

Megtalálták a Fénydómból ellopott lézerpadlót


Az állatkerti Biodóm legújabb interaktív látványossága a Fénydóm, a napokban arról számolt be közösségi-oldalán, hogy március 3-án, a nyitást követő második napon ellopták egyik show-elemüket a lézerpadlót.

A Fénydóm Facebook-oldalán jelezte, ha 24 órán belül visszakerül hozzájuk az ellopott lézerpadló, nem tesznek feljelentést a tettesek ellen, ám mivel ez nem történt meg, így megtették a szükséges jogi lépéseket.

Az ÉnBudapestem kereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot a feljelentéssel kapcsolatban, azonban nem válaszoltak. Péntek délelőtt közleményben tudatták, hogy a zuglói nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Sándort, akinek a lakásán március 7-én csütörtökön megtalálták és lefoglalták a két lézereszközt.

A XIV. kerületi nyomozók a 40 éves férfit lopás vétség gyanúja miatt hallgatták ki, a lefoglalt tárgyakat pedig visszaadták a tulajdonosnak. B. Sándor a terhére rótt cselekményt beismerte, és sajnálatát fejezte ki.

A Fénydóm közösségi oldalán megköszönte a XIV. kerületi rendőrkapitányság nyomozóinak, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertnek a gyors és hatékony munkát.

A Fénydóm egyébként az állatkerti Biodóm ideiglenes, interaktív fényművészeti kiállítása, mely mintegy két és fél héten keresztül minden este 17 órától 22 óráig várja az érdeklődőket – erről itt írtunk bővebben.

A Fénydómról készült videónkat pedig ide kattintva nézheti meg!

(Kiemelt kép: Merész Márton)