KULTÚRA

Budapestre érkezik az egyik legismertebb techno fesztivál


Február 17-én első alkalommal érkezik Budapestre a Verknipt, ami napjainkban a világ egyik elsőszámú eseménye a techno legkeményebb szegmensében.

A techno ma már koránt sem tekinthető underground jelenségnek. Ennek egyik ékes bizonyítéka a hollandiai Verknipt, amely a stílus egyik legnépszerűbb rendezvénysorozatává nőtte ki magát. Bár éles vita folyik a műfajon belül arról, hogy mit is jelent a techno 2024-ben, az vitathatatlan, hogy annak legnépszerűbb vonulata Magyarországon is hódít - olyannyira, hogy február 17-én a Verknipt Budapestre érkezik.

A Verknipt eleinte house, tech-house és techno stílusokban volt érdekelt, 2022 óta azonban teljesen ráfordult az úgynevezett "hard techno" irányra, ami gyakorlatilag dominálja az elektronikus zene keményebb terepét. Ennek eredményeként már bejárták a fél világot, Olaszországtól Spanyolországon át Kolumbiáig - most pedig Magyarországgal bővítik ezt a listát. Ennek kapcsán beszéltünk a rendezvény szervezőivel is.

Azzal kapcsolatban, hogy ezúttal miért épp Budapestet vették célba, úgy fogalmaztak, hogy rengeteg megkeresést kapnak a rajongóiktól a világ minden országából, ami nem volt másként Magyarország esetében sem. „A budapesti Verknipt pedig tulajdonképpen már most sikernek könyvelhető el, hiszen nagyon sok hollandiai magyartól kaptunk üzenetet azzal kapcsolatban, hogy ezért a buliért visszajönnek a szülővárosukba, hogy Budapesten is megtapasztalhassák azt az élményt, amit a Verknipt nyújt.”

Verknipt
Kép: Verknipt

 

A szervezés hátteréről azt írták: „A Verknipt nemcsak egy sima zenei esemény, hanem egy magas minőségű produkció is, egyedi stílussal, ami megkülönbözteti azt más techno rendezvényektől. A célunk az, hogy minden eseményen a lehető legmagasabb minőségű élményt nyújtsuk, határokat feszegetve a világítás, lézer, LED képernyők és vendéglátás terén. Ezért mindig szorosan együttműködünk a legjobb és legmegbízhatóbb helyi partnerekkel, akiket találni tudunk, és ez Magyarországon is így van.”

A fellépőkkel kapcsolatban igyekeztek egyensúlyt találni a már élvonalban lévő nemzetközi előadók és a feltörekvő helyi előadók között, amelynek eredménye szerintük jól sikerült. Nincs ez másként a jegyeladások tekintetében sem, hiszen állításuk szerint bármelyik napon elérhetik a sold out -ot.

(Kiemelt kép: Verknipt)