KULTÚRA

Disznótor, tribute-buli, Tilos-bál: ezt a négy farsangi bulit érdemes megnézni februárban


Épp, hogy csak leszálltunk a szilveszteri bulivonatról, máris indul a február, ezzel együtt a farsangi szezon, melynek során Budapest sem marad maszkos forgatag nélkül. Lesz disznótor, a Dürer Kert pedig farsangi bulinagyhatalomként három izgalmas eseményt is rendez.

Pál Utcai Fiúk Farsang

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból és már azon a nyáron megtartották az első koncertjüket, a helyi moziban, ami olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, tovább folytatják együtt. Azóta eltelt 40 év, rengeteg minden történt, ám a zenekar továbbra is aktív, sőt február 2-án, a Dürer Kertben rendeznek egy Csillagok Háborúja tematikájú farsangi bulit.

Csepeli Disznótor 2024

Csepel idén sem marad disznótor nélkül, hiszen február 10-én, reggel 8 órától busókkal, játékkal, zenével és tánccal, kolbásztöltő versennyel, hagyományos disznótoros ételekkel várnak mindenkit – immár a tizenkettedik alkalommal – a  Csepeli Disznótoron, a Csepeli Napközis Táborban.

Tribute Farsang 2024

Február 16-án ismét Tribute Farsang a Dürer Kertben, méghozzá mindkét teremben. A nagyteremben felcsendülnek a Bring Me The Horizon, a Korn, a Metallica és a Limp Bizkit dalai, a kisteremben pedig a Blink 182, a Deftones és a Guano Apes tribute zenekaraira lehet majd megőrülni.

Tilos a Farsang

A Dürer Kertet és a Tilos Rádiót régi barátság fűzi egymáshoz, amelynek egyik eredménye, hogy a Tilos farsangi buliját hosszú idő után újra megrendezik . Viszont akkor nagyon, az „akkor” pedig február 24-én lesz, amikor fellép többek között a Tudósok, az Üllői Úti Fuck, a Lopunk, vagy épp a Beat Safari csapata.

(Kiemelt kép: Pál Utcai Fiúk)