KÖZÉLET

Az I. kerület parkot építene a Déli elhagyatott sínjeinek helyére


A MÁV és a Budavári Önkormányzat rendezi a tulajdoni viszonyokat, ezzel V. Naszályi Márta kerületi polgármester szerint Bel-Buda legértékesebb fejlesztési területéhez jutnak hozzá.

„Hamarosan megkezdődhet a Déli pályaudvar felhagyott ipari területének megújítása, várhatóan rekreációs park lesz belőle” – jelentette be az MTI szerint V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus emlékeztetett: a Déli pályaudvar területének a MÁV mellett a Budavári Önkormányzat is tulajdonosa, a MÁV azonban szeretné felújítani a pályaudvar épületet, ehhez pedig egyszerűbb, ha az egész területnek egy tulajdonosa van, így a MÁV kezdeményezte a tulajdonosi viszonyok rendezését.

V. Naszályi hozzátette: a MÁV a Mészáros utcával szomszédos 8 ezer négyzetméteres területet ajánlotta fel, ennek felét csereként, felét kedvezményes áron megvételre. A kerületi közgyűlés december 7-ei ülésén egyetértés volt abban, hogy ezt az ajánlatot el kell fogadni, így hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások.

A polgármester kiemelte: a terület Bel-Buda legértékesebb fejlesztési területe, és büszke arra, hogy úgy tűnik, sikerült azt megszerezni, a területen pedig rekreációs parkot hoznának létre, amelynek végső kialakítása közösségi tervezés után valósulhat meg. „Bízom benne, hogy hamarosan elkezdődhet a munka” – zárta V. Naszályi Márta.

(Kiemelt kép: wikipedia)