FRISS

Első nagy karácsonyára készül az egy éve megújult Déri Miksa utca


Nyilvános ünnepi készülődés lesz a szentestét megelőző kedden: forró teával, pokrócokkal és egy közösségi díszítésre érdemes fenyővel készülnek a szervezők.

A Déri Miksa ritka jó adottságú utca, rövid sétára a nyüzsgő belvárostól. Tágas, napsütéses, régi és új idők épületei váltakoznak a mentén, a Nagy Fuvaros és a Fecske utca közötti szakasza pedig 2022 novemberétől a Csarnok negyed zöld sétánya lett.

Déri
Kép: REV8

 

Kiváló példája annak, amikor egy közteret úgy terveznek újra, hogy a folyamatba meghívják a helyi lakosokat is. Az eredmény pedig egy 21. századi követelményeknek is megfelelő, autómentes, zöld, fenntartható és vonzó szolgáltatásokkal rendelkező, azaz egészséges utca lett a szépülő Józsefvárosban.

Az utcába azóta a Rév8 folyamatosan szervez közösségösszehozó eseményeket, a következő december 19-én, kedden lesz: ezen a napon

a Déri Miksa utca első karácsonyfájának díszítésére invitálják az érdeklődőket, lehet díszeket vinni vagy a helyszínen készíteni is (jó gyerekprogram!), lesz meleg tea, és senkit nem tartanak vissza attól, hogy sütivel vagy szendviccsel készüljön. A díszítés közben el lehet beszélgetni a Déri Miksa utca csőszeivel is az elmúlt egy évben tapasztaltakról.

Az eseményről több információ itt érhető el.

Az ünneplésnek egyébként azért is helye van, mert a Csarnok negyedben a következő nagy projekt is hamarosan – még ezen a télen – elkezdődik: a Bacsó Béla utca is teljes hosszában megújul.

(Kiemelt kép: Bartha Dorka/Énbudapestem)