KULTÚRA

A Diótörővel gyűjt szülőszállásra a Budapest Mozaik Lions Klub


Jótékonysági koncertet szervez az Óbudai Társaskörben a Lions Klub. A Budapesti Fesztiválzenekar négy művésze a Diótörő vonósnégyesre átírt változatát adja elő.

Jótékonysági koncertre hívja a zeneszerető, másoknak segíteni vágyó fővárosiakat a Budapest Mozaik Lions Klub. Az a közösség, amelyik október elején az éhezés enyhítésért is dolgozó Wesley János Lelkészképző Főiskola alapítványának három új, ételszállításra is alkalmas Dacia Joggert adományozott. Most - részben a koncert bevételéből - azt a pécsi Szülőszállást kívánják támogatni, ahol a hosszan tartó, súlyos betegséggel küzdő gyermekek szülei ingyen lakhatnak, hogy kis betegeik mellett lehessenek.

Az Óbudai Társaskörben december 14-én este 19 órakor kezdődik a karácsonyra hangoló előadás. A Budapesti Fesztiválzenekar négy művészéből alakult Barcarola Kvartett a Diótörő vonósnégyesre átírt változatát adja elő. A bemutatón Csajkovszkij világhírű muzsikája mellett az eredeti E.T.A Hoffmann mese részei is elhangzanak, amelyeket vetített illusztrációk tesznek varázslatossá.

A Lions International, a világ legnagyobb jószolgálati szervezetének budapesti klubja bízik abban, hogy az Óbudai Társaskörben sokan váltanak jegyet a hangversenyre, segítve ezzel a rászorulókat. A koncert előtt fogyatékkal élő fiatalok karácsonyra szánt ajándéktárgyait árusítják majd.