FRISS

A BKK-hoz kerülnek a taxik


Egyszerűbb és átláthatóbb lesz a taxiszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés és szabályozás januártól – ígéri a Budapesti Közlekedési Központ.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében többek között módosul a Taxirendelet: januártól újra a BKK mint fővárosi közlekedésszervező látja el az összes, taxitársaságokkal és taxikkal kapcsolatos önkormányzati feladatot. Egy helyre kerülnek a hozzájárulásokkal és az előzetes igazolásokkal kapcsolatos teendők, továbbá az ellenőrzést, valamint a taxiállomás-létesítést és -üzemeltetést érintő feladatok. Emellett mindezen területeken egyértelműbbé válik a szabályozás, ezáltal egyszerűbbé válik majd az ügyintézés is.

Korábban két fővárosi cég, a BKK és a Budapest Közút között oszlottak meg a taxiszolgáltatással kapcsolatos feladatok, azonban a Fővárosi Közgyűlés által szerdán elfogadott módosítás centralizálja az érintett tevékenységeket. A módosítás tartalmaz néhány olyan rendelkezést is, amelyek nem közvetlenül a feladatátadáshoz kapcsolódnak, hanem a gyakorlati jogalkalmazást segítik elő.

2024. január 1-től zavartalanul, de már a BKK részeként működik tovább az Asztalos Sándor úti ügyfélszolgálat, ígéri közleményében a BKK.

A szerdai Közgyűlésről ide kattintva olvasható el a cikkünk.