FRISS

165 éves a Gerbeaud kávéház – korábban nem látott tereiket is megnyitják a látogatók előtt


Élő jazz zenére lehet sütizni és előadásokat hallgatni a kávéházról és a névadó család titkairól. Az exkluzív program zárás után kezdődik, éjfélig tart, de nem ingyen van.

A svájci születésű Émile Gerbeaud miután több nagy európai cukrászatban is dogozott, és kitanulta a mesterség minden csínját-bínját, 1884-ben költözött Magyarországra, ahol társult Kugler Henrik cukrászüzletéhez a mai Vörösmarty téren. Neki köszönhetjük a macskanyelv és a konyakos meggy meghonosítását. Kevés olyan vállakozás van ma Magyarországon, ami a XX. század viharai között is ennyi időn át fent tudott maradni, és megőrizte hagyományait.

A mai cukrászda a születését Kugler Henrik nyitotta József Nádor téri egység 1858-as nyitásától datálja, így éppen idén ünnepelik a a 165. születésnapjukat, amire különleges programmal is készülnek. A Gerbeaud történelmében még nem volt példa arra, hogy a hivatalos zárás után is megnyissák tereiket - egészen mostanáig. A program részeként Niszkács Anna ügyvezető-tulajdonos személyes történeteivel avat be a Gerbeaud múltjába, jelenébe és a jövőjébe, ebben társa lesz Molnár Gyöngy Krisztina művészettörténész is, aki évek óta kutatja a Gerbeaud család és vállalat történetét. Olyan titkokat árulnak majd el, amiket eddig kevesen tudhattak a Gerbeaud-ról! Mindezt élő jazz zenére – a Még egy kört Gypsy Jazz Band játszik majd a sütizés és pezsgőzés hátteréül.

Gerbeaud
Kép: /Gerbeaud Kávéház

Feltűnik a József Attila emlegette ’kugler’ puncs és citrom mignon formájában, a hétvégén elérhető lesz a Gerbeaud Emil öröksége torta, de a 165. születésnap alkalmából az estélyen mutatkozik be az új díszcsomagolású töltött macskanyelv is. Az Iparművészeti Múzeum jóvoltából  pedig Gerbeaud-kincsekkel is számolni kell! 

A körbevezetéssel egybekötött esti programra már csak két kezdési időpontra lehet jegyet vásárolni: 21:00 / 21:30. Az ünneplés minden csoport számára éjfélig tart. A jegyek korlátozott számban elérhetők.

A jegyár magában foglalja:

- 45 perces vezetett sétát a Gerbeaud-ban és betekintést a vendégek elől elzárt színfalak mögé

- Korlátlan sütemény fogyasztás a desszertasztalról: Dobos torta, Citrom és puncs mignon, Esterházy szelet, Diós és mákos Zserbó desszert válogatás, Macaron, Citrom tart, Sósmogyoróbarack szelet, Málnás joghurt szelet, Töltött macskanyelv (málnás fehércsokoládé, étcsokoládé meggytöltelékkel, karamellizált fehércsokoládé Gerbeaud specialty kávétöltelékkel, tejcsokoládé diótöltelékkel) Konyakmeggy, Narancsív

- Finger food: Libamájas molnárka, Gyömbéres gombaleves (V), Tépett malacos mini burger, Pisztráng tatár, Stangli a Gerbeaud pékségéből, 

- Korlátlan Gerbeaud pezsgő fogyasztás,

- Gerbeaud szűrt víz és limonádé


A program ára: 18.580 Ft., és ezen a linken lehet jegyet venni.