KULTÚRA

Többméteres, élethű dínók várnak a KÖKI tetején


Hatalmasak, mozognak, megnézhetjük őket belülről - Csehország, Szlovákia és Spanyolország után Budapestre is megérkeztek a dinoszauruszok. A KÖKI Bevásárlóközpont tetőkertjén szeptember elseje óta életnagyságú dinoszauruszokkal találkozhatnak az érdeklődők.

A Triceratopstól, a Tyrannosauruson át a Pteranodonig több tucat különféle - mozgó és statikus - egykor élt dinoszauruszfajjal találkozhatunk a DinoParkban. Az egyedülálló koncepció keretében megvalósult szórakoztató és oktató parkban, azon kívül, hogy találkozhatunk a dínók életnagyságú másaival, a dínó-tetkótól, a homokozóban található „ásatáson” át számos egyéb interaktív programban is részt vehetünk (részletek lentebb).

A statikus és robotizált modellek a KÖKI bevásárlóközpont tetején találhatók, egy összesen másfél hektárnyi, parkosított területen, mely megidézi az egykori gigantikus ősemlősök mezozoikumkori élőhelyét.

A kiállított modellek között olyanok is vannak, amelyek részletesen bemutatják az adott élőlény izomzatát vagy csontozatának felépítését is, de számos izgalmas dolgot megtudhatunk a korszak élővilágáról, a dínók megjelenésétől, a meteorit becsapódáson át, a kihalásukig.

Oskar Majorosi, a DinoPark Budapest vezetője lapunknak elmondta, hogy több, mint 80 dinoszaurusz modell várja az érdeklődőket, melyek csaknem egy éven át készültek és huszonöt kamionnal utaztak Budapestre. Elmondta, hogy 15 évre szerződtek a KÖKI-vel, de hosszú távú terveik között szerepel, hogy további helyszíneken is megjelenjenek. 

Nézd meg a DinoParkról készült videónkat. Ha elsőre nem töltődik be, frissítsd az oldalt!

@enbudapestem Csehország, Szlovákia és Spanyolország után hazánkba is megérkeztek a dinoszauruszok #budapest #enbudapestem #fyp #viraltiktok #dinopark #köki #kökiterminál #tiktok #instagood #musically #tiktokindia #love #follow #instagram #followforfollowback #like #music #tiktokmemes #cute #likeforlikes #tiktokhot #duet #india #hot #swag #fun #foryoupage #style #hair #acting #me #muser #funny #pls #keepsupporting #life #cool #budapesthungary Walk the Dinosaur (From "Vital Signs") - Movie Sounds Unlimited

Egyéb programok

A több méteres őslények mellett egy tanösvény, egy paleontológia játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum is található a kertben.

A DinoRace-szel – vagyis egy kis lábbal hajtható járművel – pedig a kiállított őslények között, kis sétányokon közlekedhetnek a gyerekek.

Az igazán bátrak a mezozoikus vihar erejét is kipróbálhatják a DinoHurrikánban.

Az Időalagúton átsétálva pedig először a minket körülvevő galaxisba csöppenünk, majd a dínók korába.

A park áprilistól novemberig, minden nap 9 és 19 óra között várja a dínók szerelmeseit.