FRISS

Karácsony: Tönkretették a Tabánt


Budapest főpolgármestere olyan fotót osztott meg Facebook-oldalán, amelyen jól látszik, hogy a hétvégi fesztiválra készülve a szervezők „tönkretették a parkot”.

A főpolgármester azzal kezdte posztját, hogy bár a főváros megadta az engedélyt – ami kötelessége – a Tabán használatára, de ez legkevésbé sem a park tönkretételére vonatkozott.

Mint írta: „Hosszú évtizedek óta vannak itt koncertek. A Tabán legidősebb fája viszont már legalább kétszáz éve áll itt. A parkot pedig pár éve újítottuk meg fél milliárd forintért. Nem ezt érdemli.”

„A koncert szervezőit ez láthatóan totál nem érdekli. A fesztivál közönségét azonban arra kérem, hogy vigyázzanak a Tabánra.”

– tette hozzá. Emellett kitért az ünnepi tűzijátékra is: „Ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről. Óriási stresszt okoz a városban élő állatok – a kutyák és macskák mellett a városban élő madarak – számára, és ipari mennyiségű port, valamint egészségre veszélyes, adott esetben konkrétan bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe” – fogalmazott Karácsony Gergely.

A főpolgármester végül egy felhívással zárta posztját, miszerint: ünnepeljünk úgy, hogy van bennünk kellő alázat a ránk bízott örökség, a környezetünk iránt, meghallva a Szent István-i intelmet: „semmi sem emel fel, csakis az alázat”.