STÍLUS

Milyen legyen a Római-part? – június 22-én szóljatok hozzá a sétány koncepciótervéhez


Folytatva a korábbi gyakorlatot, június 22-én a sétány koncepciótervéhez kapcsolódóan a partvédelem különböző megoldásairól lesz szó, valamint a berendezési tárgyak anyaghasználatának és arculatának meghatározása lesz a téma.

Az idén, május 25-én a Völgyzugoly Műhely és a Lépték-Terv Kft részvételével rendezték meg a Római-parton a közösségi tervezés folytatását és népszerűsítését szolgáló közösségi sétát, mely illeszkedik a Római-part szabadtér-építészeti tervezési folyamatába.

A Római-part tervezése során ez volt a 25. alkalom, hogy a civilekkel és a lakosokkal találkoztunk. A résztvevőket a szervezők a parton kihelyezett sátornál várták, itt jelölhették az általuk támogatott és nem támogatott funkciókat, további új javaslatot is tehettek. Emellett egy kérdőívet is kitölthettek a Római-parttal kapcsolatos használati szokásaikról. Az eseményen három szervezett séta indult.

A résztvevők - közösen a szervezőkkel és a megbízó képviselőjével - a Római-partot három szakaszra bontva járták végig. A közösségi séta során a résztvevők együtt beszélgettek a funkciókról, értékes és problémás területekről, az egyes területrészek, épületek történetéről. Lehetőség nyílt arra is, hogy a résztvevők egészen új szemszögből vizsgálják meg a sétányt. Szerepkártyák segítségével azoknak a szempontjait is figyelembe vehették, akik speciális helyzetük, vagy igényüknél fogva a közösségi tervezésen nem tudnak részt venni, s jellemzően a parthasználatból is kimaradtak eddig.

Június 22-i eseményen a sétány koncepciótervéhez kapcsolódóan a partvédelem különböző megoldásait tekintik át, valamint a berendezési tárgyak anyaghasználatának és arculatának meghatározásáról lesz szó.

HELYSZÍN: BGSZC Varga István Közgazdasági Technikum étterme,
1039 Budapest, Hatvany Lajos utca 7.

IDŐPONT: 17.00-20.00