FRISS

A pünkösdi hétvégére is szabaddá teszik a rakpartot


Szombat hajnaltól hétfő 23 óráig csak gyalog, bicajjal, rollerrel és más hasonló eszközzel lehet közlekedni a Pesti alsó rakpart Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszán.

A pünkösdi hosszú hétvégén, szombattól pünkösdhétfőig a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók újra birtokukba vehetik a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között – közölte a BKK.

Ha gurulsz, figyelj a gyalogosokra!

A közlekedési központ szerint a teljes szélességében megnyitott rakpart lehetővé teszi, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét. Csak azt kérik, hogy a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

Hogyan jutok a szabad szakaszra?

Autóval biztosan nem, ugyanis május 27., szombat hajnaltól május 29., hétfő este 11 óráig gépjárművel behajtani tilos az érintett szakaszra, az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között pedig gyalogolni nem szabad.

A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.

(Kiemelt kép: Ancsin Gábor/Képszerkesztőség)