FRISS

Elindult a Budapest150 programjainak hivatalos honlapja


Hogy biztosan ne maradj le semmiről: a folyamatosan frissülő és bővülő 150.budapest.hu oldalon megtalálsz minden kapcsolódó programot.

Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rengeteg programot szervez a főváros, logikusnak látszott, hogy az információáramlás és az átláthatóság érdekében külön honlapot hozzanak létre az események listázására és ismertetésére, ez lett a

150.budapest.hu

A honlap elindulását Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be saját Facebook-oldalán. „A város egyesítésének 150. évfordulóját nemcsak maradandó alkotásokkal, de rengeteg kulturális programmal, ezernyi közösségi eseménnyel is ünnepeljük, mind a 23 kerületben. Hogy biztosan ne maradj le semmiről, a folyamatosan frissülő és bővülő 150.budapest.hu oldalon gyűjtünk össze minden programot” – írta a főpolgármester.

Mától tehát az új Budapest Portálon érhetők el a Budapest150 emlékév legfrissebb és legfontosabb programjai. A 150.budapest.hu-n folyamatosan bővül a kínálat, hogy a két éven át tartó rendezvénysorozat minden kerületi és fővárosi eseménye elérhető legyen az érdeklődők számára, így lesz 2023-ban ez a honlap a budapestiek és a Budapestre látogatók programtervezésének kiindulópontja.

Ahogy a 150.budapest.hu-n Karácsony Gergely főpolgármester írja: „Budapest 150 éves sztorija a budapestiek saját magukhoz és városukhoz való kapcsolódásának története. Sokan és sokféleképpen lakják be Magyarország fővárosát: különböző vágyakkal, álmokkal és érzelmekkel élünk itt, és Budapest a város, amely teret ad annak, amire vágyunk, és hogy amit álmodunk, az megvalósulhasson. Budapest a lehetőség, egyben a felelősség is, hogy azzá váljunk, akik lenni akarunk. Budapest az önkifejezés és a szabad identitásválasztás városa. Budapest ezért változik állandóan, és hasonlít is mindig magára. 150 évvel ezelőtt a három városrész, Pest, Buda és Óbuda polgárai: elkezdték részeiből összerakni a várost. És ez a 150 éves munka ma sem ért véget, a budapestiek minden egyes nap újraegyesítik városukat. Nekik köszönhető, hogy Budapest Európa egyik leggyorsabban fejlődő metropolisza és a magyar nemzet valódi fővárosa.“

Fotók: unsplash.com