FRISS

Ismét gyorsulásos baleset: Audi csapódott a szalagkorlátnak


A szalagkorlátnak csapódott egy Audi TT a Szentendrei úton, miután versenyzett egy Tesla Model 3-mal. A gyorsulást egy harmadik, általuk közrefogott autó kamerája rögzítette.

A videón jól látszik, ahogy zöld lámpánál kilőnek az autók, az audis bevág a felvételt készítő autós elé, hogy a teslás mellé húzzon, csakhogy a sofőr elszámítja magát, hirtelen

egy furgon mögött találja magát, és kénytelen elrántani a kormányt.

A verseny végén az út mellett állt meg az audis, miután feltépte a szalagkorlátot.

A Totalcar azt írja, hogy a videót a legnagyobb magyar teslás közösségben osztották meg március 11-én, szombat reggel, és akkor történt a vélhetően rögtönzött gyorsulás is.

A felvételt a készítő autós engedélyével hozták nyilvánosságra.

Ahogy az Énbudapestem írta, 2023 elején egyszer már

majdnem tragédiát okoztak gyorsulók.

Egy, az Instagramra feltöltött videóban egy Audi R8-as és egy BMW M4 versenyzett, a versenybe pedig egy driftelő Mercedes CLS is bekavart, de úgy, hogy majdnem baleset lett a dolgokból. 

A videó körbejárta a magyar sajtót, kiderült, hogy a gyorsulást az újpesti Óceánárok utcában tartották, aminek útminősége ugyan nem a legjobb, viszont a gyér forgalma és szélessége közel ideális helyszínné tesz.

Abban az esetben viszont nem spontán, hanem szervezett illegális versenyről volt szó, amiből arra következtettek a médiumok, hogy az út mellett rengetegen nézték a gyorsulást.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lapunknak azt mondta, ők rendszeresen tartanak általános közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, valamint külön célellenőrzéseket a többi közlekedőre veszélyt jelentő járművezetők (így a gyorshajtók és az ittas vezetők) kiszűrésére.

Az ellenőrzésekhez nemcsak rendőri jelleggel ellátott szolgálati gépkocsikat és motorkerékpárokat, hanem civil jellegű járműveket és kamerás drónokat is igénybe vesznek.

A Szentendrei és a Váci út csábereje annak ellenére sem csökkent, hogy kifejezetten figyelik őket.

A Magyar Nemzet egy 2022 októberi cikkében viszont arról írt, a rendőrség bár próbálja kedvét szegni az utcai versenyzőknek, egyelőre végeláthatatlan macska-egér harcot folytat,

a hatóságok csak a jelenség tüneteire tudnak reagálni.