ARCOK

„Elsírtam magam” – Kiss Eszter, a Katona színésznője Budapestről


Sorozatunkban ismert embereket kérdeztünk arról, mi az, ami elsőre eszükbe jut a fővárosról, mi a legfontosabb, legszebb emlékük, ami hozzáköti őket. Röviden arról, mi az ő Budapestjük.

Kiss Eszter a Katona Színház színésznője elárulta, hogy pátyi gyerekként csak alkalmanként, szüleivel járt fel Budapestre. A fővárossal gimnazista korában kezdett csak igazán megismerkedni, mikor tanítás után nekiindult az ismeretlennek. Eleinte csak Budán, iskolája környékén kezdte el felfedezni az akkor számára még ismeretlent, majd a kíváncsiságtól hajtva egyre távolabb kalandozott.

Egyik kedvenc emléke, amikor először jött rá, a gimnáziumától alig pár perc sétára a Krisztina térről az alagúton át a Lánchídhoz érkezünk, ahonnan csak egy karnyújtás a pesti oldal, ez a felismerés annyira meghatotta akkor, hogy elsírta magát.

A színésznő vidáman emlékezett vissza, milyen volt rájönni arra, hogy miért is hívják körútnak a körutat, de az is szép emlékeket idéz benne, mikor nagyszüleitől megtudta, hogy régen a belvárosban a Dohány-, Akácfa vagy éppen Diófa utcákban valódi dohány- diófa és akácfa kertek voltak.