ARCOK

Halász Judit: „Az együttélés elfogadása a legfontosabb”


Sorozatunkban ismert embereket kérdeztünk arról, mi az, ami elsőre eszükbe jut a fővárosról, mi a legfontosabb, legszebb emlékük, ami hozzáköti őket. Röviden arról, mi az ő Budapestjük.

„Nekem első emlékem Budapestről nincs, mert nekem egész Budapest az első emlékem” – kezdte Halász Judit, majd úgy folytatta, hogy számára mindig a magyar főváros marad az első, hisz családja, barátai és hivatása is ide kötik.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő szerint nagyon fontos ismernünk a történelmünket, többek között ezáltal érthetjük meg, miért alakult úgy Magyarország sorsa, ahogyan. Erre pedig szerinte kiemelkedő hely a Vígszínház, ahol a mai napig hallatlanul népszerűek az olyan darabok, amik a színház több mint 100 évvel ezelőtti megépülésével egyidősek, de a mai napig színpadra visznek Molnár Ferenc által írt darabokat is. Halász szerint részben ezzel tudják emlékezetükben tartani a régi korok emlékeit.

„Mindenki azt akarja, hogy az ország, amiben felnőtt, ahol szülei, nagyszülei és dédszülei is éltek, folyamatosan előre tudjon lépni” – a művésznő szerint az első lépés lehetne az, hogy nem utáljuk egymást még akkor sem, ha eltérően gondolkodunk bizonyos kérdésekről. Hozzátette: az együttélés elfogadása az egyik legfontosabb. Mint mondta, azoknak, akik egy helyen élnek, személyes indíttatásúnak kell lennie az erre való törekvésnek.

Budapest egy olyan város, ami az én Budapestem is – és ez kell, hogy legyen mindannyiunk Budapestje is”

– fogalmazott Halász Judit.

Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem