FRISS

Változás! Új sebességmérőket helyeznek ki Budapesten a józsefvárosi baleset után


A BRFK bejelentése szerint a rendőrség 4 új, 24 órás sebességmérőt helyez ki Budapesten - osztotta meg a hírt Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

Karácsony arról írt: "Csak az elmúlt 6 hét alatt 10 halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért is van óriási szükség a traffipaxokra. Ezzel persze nem ér véget a Főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését látjuk szükségesnek."

A főpolgármester kiemelte, hogy céljuk egy olyan Budapest, ahol 2030-ig 50%-kal, 2050-ig nullára csökken a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma.

Az InfoRádió kérdésére a BRFK elárulta,

két sebességmérő eszközt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra telepítenek majd.

Korábban az Énbudapestem is beszámolt róla, hogy Karácsony Gergely azonnali egyeztetéseket kezdeményezett a budapesti rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzanak ki a halálos gázolások visszaszorítására, miután vasárnap hajnalban életét vesztette egy 23 éves lány.

(Kiemelt kép illusztráció: police.hu)