FRISS

Gyűjtéseket szerveznek Móricz-Sabján Simon családjának


A számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazott fotós halálával ugyanis nemcsak egy kiváló szakember, barát, férj és édesapa távozott, hanem egy családfenntartó is.

A következő napokban országszerte több eseményt is szerveznek Móricz-Sabján Simon emlékére, hívja fel a figyelmet a Világgazdaság.

A rendezvényeknek nem csupán a tiszteletadás a céljuk,

hanem ennél sokkal konkrétabb: Simon családjának a támogatása.

A fővárosban február 27-én 18 óra kezdettel tartanak megemlékezést az Einspach Fine Art & Photography galériában (1054 Budapest, Hold utca 12.). A kiállítást Trokán Nóra színművész nyitja meg, a helyszín Czapolai Barbarának és Einspach Gábornak köszönhető.

Ahogy a lap írja, számos művész ajánlotta fel egy-egy művét, amelyek megvásárolhatók. A befolyó összeg

Móricz-Sabján Simon családját illeti meg.

A kiállítás március 4-ig, hétfőtől szombatig 12 és 19 óra között tekinthető meg.

Móricz-Sabján Simon 1980-ban született Kiskunhalason. 2003-tól a lap bezárásáig a Népszabadság munkatársa, 2016 végétől a Manager Magazin és a Világgazdaság fotográfusa volt. Munkáját számos hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták, 2022-ben Capa-nagydíjjal, több ösztöndíj nyertese volt. Tavaly decemberben hunyt el tragikus balesetben, még csak 42 éves volt.

Feleségével, a szintén fotós Darnay Katalinnal négy közös gyermeküket nevelték.

A család nemcsak a férjet és az édesapát vesztette el,

hanem a családfenntartót is.

A családhoz közel állók már a tragédia bekövetkezésekor elkezdték szervezni a család anyagi támogatását. Első lépésben megosztottak egy számlaszámot, amelyre adományokat lehet utalni:

  • a kedvezményezett: Darnay Katalin Noémi,
  • a számlaszám pedig: 12020407-01877130-00100000.