FRISS

Villamosmegállóban gázoltak halálra egy fiatal nőt Józsefvárosban


Karácsony Gergely főpolgármester a hírre reagálva zéró toleranciát hirdetett az ilyen közúti balesetekkel szemben.

A villamosmegállóba sodródott és elütött egy ott várakozót egy személygépkocsi a fővárosi Harminckettesek terénél vasárnapra virradóra. Az elgázolt 23 éves nő a helyszínen meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n.

A tragikus baleset hírére Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztban reagált. Mint írta, felfoghatatlan, hogy egy 23 éves fiatal nő hajnalban egy villamosmegállóban lett gázolás áldozata. „Mélyen együtt érzek a szeretteivel” – tette hozzá.

Szerinte a Fővárosi Önkormányzatnak és a rendőrségnek közösen dolga van azzal, hogy ilyesmi többet ne fordulhasson elő, és hogy Budapest ne lehessen a másokat veszélyeztető száguldozás terepe:

„El lehet és el kell érni a zéró toleranciát az ilyen közúti balesetekkel szemben, azt, hogy Budapesten nullára, igen nullára csökkentsük a halálos közúti balesetek számát. Ezért azonnali egyeztetéseket kezdeményezek a rendőrfőkapitánnyal, hogy közös intézkedési tervet dolgozzunk ki a halálos gázolások visszaszorítására.”

A főpolgármester kiemelte: tudja, hogy ez már nem hozza vissza a fiatal lány életét, de nem tud annál fontosabb célt, minthogy Budapesten senki ne halhasson meg közúti balesetben.

(Kiemelt képünk illusztráció / Forrás: Police.hu)