FRISS

Mit tippelsz, mekkora volt a legnagyobb összeg, amit bliccelésért kellett fizetnie valakinek 2022-ben?


Több mint 200 ezer pótdíjazási eljárás indult tavaly, és sikerült felszámolni egy hamisjegy-gyárat is.

A BKK és a BRFK együttműködésének köszönhetően tartóztatták le tavaly azt a budapesti férfit, aki lakásában hamisbérlet-gyárat működtetett: a BKK automatáiból lopott biztonsági papírra nyomtatta a hamis bérleteket megrendelői számára. A preventív ellenőrök 302 olyan jegyet és bérletet foglaltak le, amelyek a helyszíni vizsgálatok során hamisnak tűntek.

A hamis bérletek a lopott papír és a férfi által használt speciális hőnyomtató miatt szinte teljesen megegyeztek az eredetivel, azok csak a valódi hátoldalán lévő sorszámokban különböztek.

A 69 éves csaló az eladáson túl teljes körű szolgáltatást nyújtott vevőinek: lejáratkor rögtön új szelvényt kínált, aki pedig lebukott, annak garanciában adott másik bérletet, írta meg az eset után a police.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztálya E. Tamást 2022. június 22-én fogta el egyébként.

A férfi belvárosi lakásában a rendőrök több száz, hamis bérlet előállítására alkalmas lopott biztonsági hőpapírtekercseket, speciális hőnyomtatót, számítógépet, illetve több, feltehetően megrendelésre készült, már személyes adatokkal ellátott hamis bérletet találtak, és foglaltak le. A nyomozók E. Tamást nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság június 24-én elrendelt.

A legnagyobb bírság

Követeléskezelési eljárás végén és végrehajtási eljárásban került sor a 2022-es év legnagyobb egyösszegű pótdíjbefizetésére (amely magában foglalta a peres és végrehajtási eljárások költségeit is).

A 40-es éveiben járó budapesti hölgynek 39 rendezetlen pótdíjazási ügyben

összesen 1.774.000 forintot kellett kifizetnie.

A BKK szándéka az, hogy ügyfelei számára egyértelmű legyen: a bliccelés helyett megéri inkább bérletet vásárolni.