FRISS

Ezért nehéz taxit kapni a városban


A fellendülő turizmus, a lecsengőben lévő home office és az újra pezsgő éjszakai élet miatt újra sokat taxizunk.

2022-ben harmadával nőtt a taxisok forgalma a korábbi évhez képest: a turizmus, a munkába járás és az éjszakai élet mellett az újra látogatható sportesemények és koncerthelyszínek is segíthették a forgalom fellendülését – írta közleményében a Főtaxi. Igaz, ebben a növekedésben nagy szerepe van a cég Budapest Airporttal, a Sziget Fesztivállal és a Formula 1 Magyar Nagydíjjal kötött szerződésének is.

A reptéri forgalom megduplázódott 2021-hez képest, tavaly már egyharmadát adta a taxis flotta teljes futásteljesítményének. A vállalati fuvarok száma is egy harmadával nőtt 2021-hez képest, erre pedig a nagyban visszaszoruló home office lehet a fő magyarázat.

A taxisok számára a legerősebb időszaknak hagyományosan a péntek és szombat éjszakák, valamint az esős napok számítanak. A bárok, éttermek, szórakozóhelyek újra nyitása következtében az éjszakai fuvarok száma 2022-ben 44 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

Az applikáción rendelt autók száma is rekordot döntött, 2019-hez képest 32 százalékkal többen vették így igénybe a szolgáltatást.

(Kiemelt kép: Charlie Gallant/Unsplash)