STÍLUS

Európa legjobb termálfürdői közé került a Széchenyi


A híres izlandi Blue Lagoon és Bath mellett Budapest is felkerült a brit Mirror top 7-es listájára. Sőt, még egy vidéki magyar fürdőhely is előkelő helyen végzett.

A január a legkevésbé barátságos hónap, hideg is van, sötét is, és már a karácsonyt és az ünnepeket se várhatjuk. Ilyenkor a szokásosnál is jobban esik elmerülni egy forró, termálvizes medencében. A brit Mirror Európa legjobb termálfürdőit listázta, amire nem csak, hogy Budapest is felkerült, de egyedülálló módón az országból két fürdőhelyet is kiemeltek, a fővárosi mellett megemlítik Hévízgyógyfürdőt is.

Fotó: Bartha Dorka

A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, becenevén a „Szecska”, Budapest és egyben Európa legnagyobb gyógyvizes komplexuma, de a hihetetlen népszerűségét a turisták körében nem csak a gyógyvizének köszönheti, hanem a különleges építészeti környezetének is. Az 1913-ban megnyitott, 20-nál is több medencével rendelkező fürdő építészetileg is egyedülálló élmény annak, aki ide látogat. A legnagyobb hidegben is úszhatunk a szabad ég alatt, a látványos szobrok, díszkutak és árkádok között, vagy bent ejtőzhetünk a díszesen festett kupolák allatti medencékben vagy a sok-sok szauna és gőzkabin egyikében.