STÍLUS

Megnyílt Rákospalota új közösségi tere – hívogató pop-up park az Epres soron


A 15. kerülettel összefogva egy korábban jellegtelen és lelakott terület kapott új színes arculatot a Budapest Tuning Nagypályás projektje keretében.

Lassan finisbe ér az idei első Budapest Tuning… A június közepén megnyitott Budai_Alsó rakparttól kezdve szemeretelepi legális graffiti falon át át a Népszínház utcáig sok-sok programmal, élménnyel és maradandó köztéri projektekkel lett kicsit jobb a hely a város. 

Fotó: Czerkl Gábor
Fotó: Czerkl Gábor

Az idei utolsó Nagypályás projekt keretében a korábban bódékkal teleszórt, majd funkció nélkül árválkodó zöldfelület kapott új, színes arculatot a Rákospalotán, a Bácska út és az Epres sor találkozásánál. 

Fotó: Czerkl Gábor
Fotó: Czerkl Gábor

A körülbelül 40 x 25 méteres területen a Budapest Tuning segítségével egy olyan pop-up parkot húztak fel, ami egy hosszabb távú fejlesztés első lépése is. Van itt lehetőség kulturális és közösség programokat szervezni, a megnyitón is volt színpad, koncert és forró italok is. 

Fotó: Czerkl Gábor
Fotó: Czerkl Gábor

De a színes, multifunkciósan használható utcabútorokkal amúgy is kedvelt közösségi találkozóhellyé tették a teret. Ha innen nézem mászóka, ha onnan pad, ha amonnan, akkor meg akár szónoki emelvény, vagy színpad is lehet egy-egy fából készült elem. Sőt a rakpartról ismert padok is feltűntek, ha valaki a hagyományosabb ücsörgés híve. 

Fotó: Czerkl Gábor
Fotó: Czerkl Gábor

A projekt a Budapest Brand Nonprofit Zrt Budapest Tuning programjának támogatásával, valamint a Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának, a KÖZMŰ – Közös Műhely, a PALOTA-Holding Zrt és a Csokonai Nonprofit Kft. együttműködésével valósult meg.