STÍLUS

Futóbiciklis kisgyerektől a gördeszkásokig – mindenkit vár a felújított pumpapálya a XVI. kerületben


Az eredetileg 2004-ben átadott, Szilas-patak menti Hermina Bringapark az ország első és legnagyobb, bárki számára elérhető ilyen létesítménye volt, és mostanra jócskán ráfért a felújítás.

Az új, továbbra is ingyenes használható pálya – bár a nevében bringapark – de aszfalt borítása miatt használható bármilyen kerékpárral (akár kisgyerekes futóbiciklivel is), rollerrel, gördeszkával, sőt görkorcsolyával is, és az egyéni gyakorlás mellett egy modern közösségi térként is működik. 

Fotó: Hermina Bringapark

Ez a furcsán hullámzó, mindkét irányból bejárható pumpapálya (angolul “pumptrack”) egy modern közösségi és játszótér is, szóval senkit se rémisszen el a gondolat, hogy ilyenen eddig csak profin szaltózó bringásokat látott. 

A neve onnan ered, hogy ha a használója megfelelően “pumpál” akkor tekerés nélkül képes körbe-körbe haladni rajta, amit amatőrök és profik is éppen annyira ki tudnak élvezni, többféle guruló eszközön – írja a pályát fejlesztő kerekparpalya.hu.

Fotó: Hermina Bringapark

A felújításra a kerületi vezetés pályázott az Országos Bringapark Programban, a kivitelezés pedig Kerékpárpálya.hu és az Alliance ASE-nél volt.