KULTÚRA

Művészeti kerekasztal-beszélgetés lesz a Keleti pályaudvarról


A Róth Miksa Emlékházba várják csütörtök este azokat, akik irodalmi est keretein belül szeretnének többet megtudni az ikonikus közlekedési csomópontról és vasútállomásról.

„A Keleti pályaudvar Budapest és Magyarország egyik legfontosabb közlekedési csomópontja, de ha tágabban nézzük, akkor amellett, hogy Kelet-Közép-Európa meghatározó átszállási pontja, jellegzetes életmetafora is: utazásnak és hazának, várakozásnak és megérkezésnek a jelképe” – olvasható a Róth Múzeum honlapján.

Mint írják,

ezen az irodalmi esten közelről veszik szemügyre a Keleti pályaudvart és megvizsgálják város- és kultúrtörténeti szempontból, valamint beszélgetnek arról is, hogy miképpen jelenik meg a Keleti a magyar irodalomban és filmben.

A program 19 órakor kezdődik kerti programmal, majd fél nyolctól kezdődik a beszélgetés Szegő Jánossal, Rudolf Péterrel, Saly Noémivel, Szántó T. Gáborral, Legát Tiborral lapunk munkatársával és Darvas Kristóffal.

Figyelem! Jegyvásárlás a helyszínen, a program kezdete előtt csak akkor lehetséges, ha van még szabad hely, ezért érdemes előre megvásárolni a belépőjegyeket – amit ide kattintva tehet meg.  A programra váltott belépőjeggyel 19 óráig a múzeum kiállításai is megtekinthetők.

 

Kiemelt kép: Ralf Roletschek/Wikipédia