KULTÚRA

Fotókon a Viadukt Fesztivál első napja


Naplementés bulik, kulturális események, családi programok és sport - mindez ingyen a pesti alsó rakparton három héten át. Képes beszámoló a Viadukt Fesztivál első napjáról.

A korábbi évek nagy sikerei után a jó idő beköszöntével 2024-ben is lezárták a pesti alsó rakpartot az autósforgalom elől hétvégente, de mostantól kezdve három hétig hétköznap is csak gyalogosan, biciklivel, rollerrel, görkorcsolyával vagy gördeszkával lehet menni. Tegnap elstartolt a lezáráshoz köthető Viadukt Fesztivál is. 

Viadukt
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

A hivatalos beharangozó szerint a háromhetes fesztiválon a kultúra, a közösségi összefogás és az őszinte, felszabadult hangulat találkozik, mindezt pedig kitűnő zenék kísérik majd. Ebben az időszakban minden nap nyitva tartanak és különleges programokkal várnak, hogy együtt élvezhessük a szabad rakpart adta lehetőségeket.

Viadukt
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Amúgy a 0. hétnek nevezett hétvégén lehetőség van megtekinteni „A rakodópart kövei" kiállítást. Kolundzsija Gábor településmérnök és kurátor részletes és érdekfeszítő gyűjteményében korabeli festmények és metszetek, régi és mai fotók, egykori térképek és eredeti tervek segítségével ismerhető meg a Duna szabályozásának és a rakpartok kiépítésének hatalmas munkáját.

Viadukt
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

A nyitó napon, délután négykor kezdődtek az események. A rakpart megtelt érdeklődőkkel, ahol a tavalyi felejthetetlen este után ismét a Push'n'Ball párosa adja az aláfestő zenét a legszebb Duna-parti naplementében. Örömteli játékuk Urban Vinyl szakszerű felvezetésével indult, majd SLP lépett színre és hozta magával kedvenc hangszereit, az elengedhetetlen bongákat is.
Tekintse meg az eseményről készült galériánkat.

 

A fesztivál keretében szombaton 16 és 18 óra között interaktív várostervezésen vehetünk részt a fenntartható közlekedésért Dr. Csonka Bálint és Dr. Földes Dávid közlekedésmérnökök vezetésével, és ugyancsak16 órától indul az Unravel buli egészen éjfélig, ahol a zenéért Too Old, Lazanoise, Puppetz és HRSPX a felelős. Egy vérbeli drum & bass stílusú bulira lehet számítani, melynek alkalmával több, már külföldre kiköltözött hazai fellépő is visszatér, mellettük pedig a hazai feltörekvők biztosítják a hangulatot.

 

Vasárnap 15 és 19.30 között társasjáték délután lesz. Izgalmas játékok minden korosztálynak, profi játékmesterek vezetésével – írják a szervezők. 16 órakor indul a Double Trouble buli – vezesd le a hetet a hangulatos Duna-parton! A zenéért, Szancsez felel, majd Octile és Korosi b2b szettje következik. Az est zárásaként Kirill és Kernel áll a dj-pult mögé.

A fesztivál minden programja ingyenes! További részletekért és a következő hetek programjáért érdemes bekövetni a szervezőket.

(Kiemelt kép: Merész Márton/Énbudapestem)