VÁLASZTÁS 2024

Karácsony és Vitézy is szavazott


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is szavazott. Tovább emelkedett a rekordszámú részvétel.

Délelőtt 11-ig az országban a választókorúak 22,89 százaléka voksolt, míg Budapesten 21,98 százalékuk szavazott.
Vagyis a fővárosban eddig 295 ezer 259 ember járult az urnákhoz.
2019-ben, az uniós választásokon a budapesti választók 18,7 százaléka voksolt 11 óráig. Az önkormányzati voksoláson annak idején csak a szavazók 17,5 százaléka szavazott eddig az időpontig. Érdekesség, hogy a tapasztalatok szerint a magyarországi uniós választásokon délelőtt 11 órakor a legtöbben Budapesten keresik fel a szavazófülkéket.  Karácsony
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

Karácsony Gergely is leadta voksát a Hűvösvölgyi úti bölcsödében. A főpolgármestert lánya és felesége kísérte el a szavazásra. Karácsony a Facebookra azt írta, hogy "ma legyőzzük Orbánt és trójai falovát".

Karácsony
Kép: Merész Márton/Énbudapestem

 

Közben Fő utca 31-ben, az Idősek Klubjában ottjártunkkor 11 óra előtt csak 50 évalattiakat lehetett látni, családokat is, gyerekekkel. Az utcán állt a sor, sokan nehezményezték, hogy az épülethez közel miért nem lehet normálisan parkolni. 

A Ráday utcában az szavazóhelyiség előtt is állt a sor, de az épületben is sokan várakoztak. Főként középkorúak és fiatalok szavaztak 11 órakor. Előfordult, hogy mind a négy fülke tele volt és várni kellett szavazólapokkal a kézben, hogy sorra kerüljön a szavazó. 

Közben Vitézy Dávid, a róla elnevezett egyesület és az LMP főpolgármester-jelöltje is leadta a voksát a XII. kerületben, a Diana utcai általános iskolában.

Vitézy
Kép: Merész Márton/Énbudapestem
Vitézy
Kép: Merész Márton/Énbudapestem