VÁLASZTÁS 2024

Karácsony Gergely: Egy NER-jelölt áll majd szemben egy ellenzéki jelölttel


Ez a bejegyzés egy közvetítés része.

Tovább a közvetítéshez

Karácsony Gergely is vendég volt a Partizán műsorában.

 

Míg Magyar Péter szakított a NER-rel, addig Vitézy Dávid nem tisztázta a viszonyát a rendszerrel. Erről Karácsony Gergely főpolgármester beszélt a Partizán című műsorban. Vitézyt "ellenzékinek mázolt fideszes jelöltnek" titulálta, akit Orbán Viktor aspiránsának tart.

- Ha véletlenül főpolgármester lesz, akkor azt annak köszönheti, hogy Rogán Antal és Kubatov Gábor felpörgeti a hatalmi gépezetét - tette hozzá. Ugyanakkor sietett megjegyezni, hogy ez szerinte nem következhet be. Úgy vélekedett, hogy azért döntött a Fidesz az utolsó pillanatban Szentkirályi Alexandra visszalépése mellett, mert azt gondolta, hogy a kormánypárti szavazókat rövid idő alatt "át tudják hangolni" arra, hogy Vitézyre szavazzanak. Ám úgy vélik, az ellenzéki szimpatizánsok egy része már nem lesz képes leszakadni az LMP jelöltjéről.

- De képesek lesznek - mondta Karácsony. 

Karácsony
Kép: Partizán/Youtube

 

A DK, az MSZP, és a Párbeszéd jelöltje utalva Vitézy Budapesttel kapcsolatos, korábbi kormányzati és fővárosi tisztségeire azt mondta, Vitézy közpénzmilliárdok fölött diszponálhatott, mégsem ért el semmit. 

-Azt mondta azért, mert nem hagyták. Főpolgármesterként hagyni fogják? - kérdezte Karácsony, aki szerint Szentkirályi visszalépése nem befolyásolja az ő támogatottságát. Szerinte most legalább tisztult a kép:

Egy NER-jelölt áll majd szemben egy ellenzéki jelölttel.

Azt ajánlotta a szavazóknak, hogy idézzék fel azt a képet, mely a KATA-tüntetések idején készült. Miközben forrongott a város, Vitézy Dávid miniszterével és egy vasútépítő cég vezetőjével vacsorázott a várban.

Szerinte amit Vitézy a kampányban mondott a városról nem különbözik az ő programjától, ráadásul ellenfelének a programelemei a fővárosi Radó Dezső Tervben, a Klímatervben is már benne voltak.

Egy különbség van köztünk, én nem állítok olyat, ami nem megvalósítható

tette hozzá.

A korábbi Partizán-vitájukról azt mondta, Vitézy ott "agresszív kismalac képét mutatta". Ha az elemzők szerint nem ő lett a vita győztese, mint azt a riporter állította, akkor annak köszönhető, hogy ő nem szereti az agressziót, inkább a vitáknak, az érveknek a híve. Ráadásul szerinte Ungár Péter vezette LMP felvásárolta a nézői helyeket és az LMP szimpatizánsok folyton kiabáltak a vita alatt.

Kérdésre válaszolva Karácsony felvetette azt is, hogy nem ért egyet azzal, hogy a szocialisták Pikó András jelenlegi józsefvárosi polgármesterrel szemben jelöltet indítottak. Elmondása szerint ezt közölte az MSZP vezetőivel is. Az is kiderült, hogy a DK nem szállt be pénzzel a főpolgármesteri kampányába, ők inkább az uniós korteskedésre koncentráltak. De ezt megbeszélték előre, Karácsony cserébe teljes budapesti autonómiát kapott a párttól.