STÍLUS

Már elérhető a 10 darabos gyűjtőjegy a BudapestGO-ban


A digitális jegyeket a papíralapú termékekhez hasonlóan 4 ezer forintért lehet megvenni.

Egy új fejlesztésnek köszönhetően április 23-tól már a 10 darabos gyűjtőjegy is elérhető a BudapestGO-ban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán.

A terméket a papíralapú jegyekhez hasonlóan 4 ezer forintért lehet megvenni, a jegyek a vásárlástól számított egy évig használhatók fel.

Figyelem! Ahhoz, hogy a gyűjtőjegyek megjelenjenek az alkalmazásban, frissíteni kell a BudapestGO alkalmazást.

A vásárlást követően a digitális gyűjtőjegyet – ugyanúgy, mint az eseti jegyeket – felszálláskor a jármű ajtaján kívül kell érvényesíteni.

Egyszerre, egy tranzakcióval csak egy 10 db-os gyűjtőjegy vásárolható az applikáción belül, de új vásárlási tranzakciót indítva természetesen további gyűjtőjegyeket is lehet venni. A már felhasznált jegyek a 80 perces érvényességi idő lejárata után a használt termékek közé kerülnek.

A gyűjtőjegyszelvényeket nem lehet más készülékeken megosztani, azonban, ha több utas utazik egyszerre, van lehetőség arra, hogy egymást követően több szelvényt érvényesítsenek felszálláskor. A kényelmes jegyérvényesítéshez a BKK azt javasolja, hogy minden utas a saját mobiltelefonján lévő jeggyel utazzon.

A gyűjtőjegyszelvények többféleképpen érvényesíthetők:

  • Widget funkcióval: a termék kihelyezhető a telefon kezdőképernyőjére, így be sem kell lépni az alkalmazásba. A widget funkcióval egy kattintásra érvényesíthetők a jegyek a kódbeolvasás gombbal,
  • NFC-érvényesítéssel: az NFC-matricák a metróbejáratoknál kihelyezett jegyérvényesítő készülékeken és a felszíni járműveken is megtalálhatók, amelyekhez érintve egyetlen lépésben történik az érvényesítés, és megjelenik a mozgó ábra,
  • Kódbeolvasással: az applikáción belül a 10 db-os gyűjtőjegy szelvényén az érvényesítés gombra kattintva jelenik meg a kamerás kódbeolvasási lehetőség, majd a beolvasás után a mozgó ábra, ami mutatja, hogy már érvényes a jegy.

A 2023-as év applikációja

A Magyar Marketing Szövetség huszonkettedik alkalommal hirdette meg az Év Honlapja elnevezésű pályázatát, és ennek keretén belül a zsűri megszavazta a 2023-as év applikációját is. Az elismerést idén februárban a BKK saját fejlesztésű alkalmazása, a BudapestGO nyerte el.

(Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK)