KULTÚRA

Sárkány hátán kalandozva Budapesten - Videók az Énbudapestem appról


Videókat készítettek az ÉnBudapestem appról a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Anim szakos hallgatói. Az alkalmazással kedvezménnyel mehetünk a főváros mozijaiba, színházaiba, fürdőibe, éttermeibe, állandó kiállításaira és koncertekre.

A MOME Anim szakja nemcsak egy képzési program, hanem a magyar animációs világ egyik vezető alkotóműhelye. Az ÉnBudapestem applikáció fejlesztője, a Budapest Brand felkérésére a hallgatók rövid animációs filmeket készítettek, amelyekben az alkalmazásban megtalálható fővárosi kedvezményes intézményekhez kapcsolódó élményeiket is bemutatták - derül ki a Budapest Brand közleményéből. Az ÉnBudapestem app népszerűsítése egy szeptemberben induló kurzus témája volt.

Egyiken sárkány repül a Budai Vár felett, száll el a folyosóin, és bepottyantja utasát egy moziba. A másikon kuflikhoz hasonlító lények járják be a város nevezetességeit. Egyik videón egy csigát mentő fiú történetét láthatjuk fürdőkben, villamoson, szórakozóhelyeken, moziban. 

Íme néhány alkotás:

 

Az összes elkészült videót itt tudod megnézni.

Már több mint 40 ezer felhasználója van a főváros hivatalos applikációjának, az ÉnBudapestemnek. Az alkalmazással akár 20 százalék kedvezménnyel mehetünk a főváros mozijaiba, színházaiba, fürdőibe, éttermeibe, állandó kiállításaira és koncertekre. De a legfrissebb fővárosi hírekről is első kézből értesülhetünk. Sőt, az applikációval az április 29. és május 12. között megrendezendő Budapesti Tavaszi Fesztivál egyes programjaira is olcsóbban válthatunk jegyet. A teljes partnerlistáról az applikáció honlapján lehet tájékozódni.